Unul dintre cele mai mari fluvii din lume este în pericol de a seca. Zeci de milioane de oameni ar putea rămâne fără sursă de apă

  • Un studiu recent arată că nivelul de apă al fluviului Colorado a scăzut semnificativ din cauza schimbărilor climatice
  • Acest fenomen ar putea afecta alimentarea cu apă pentru zeci de milioane de oameni
  • Cercetătorii consideră că măsurile de urgenţă sunt absolut necesare
29906 afișări
Imaginea articolului Unul dintre cele mai mari fluvii din lume este în pericol de a seca. Zeci de milioane de oameni ar putea rămâne fără sursă de apă

sursa FOTO: Profimedia

 
Potrivit unui studiu recent, fluviul Colorado, principala sursă de apă a peste 40 de milioane de americani, este în pericol de a seca în contextul schimbărilor climatice, arată CNN. Acesta curge în zona dintre oraşele americane Denver şi Los Angeles.
 
Comparativ cu secolul trecut, nivelul fluviului a scăzut cu 20%. Experţii consideră că acest fenomen a fost cauzat în mare parte de temperaturile în creştere şi de încălzirea globală.
 
În ultimele două secole, regiunea s-a încălzit cu 16 grade Celsius. Potrivit oamenilor de ştiinţă, pentru o creştere de temperatură cu 16.7 grade în zona bazinului Colorado, nivelul fluviului scade cu aproape 10%. 
 
Cercetătorii susţin că o scădere a nivelului de apă este iminentă, însă, dacă nu se iau măsuri pentru reducerea emisiilor de carbon, fluviul şi-ar micşora nivelul cu 19% - 31% până la jumătatea secolului acesta.
 
Fluviul Colorado alimentează cu apă oraşele Denver, Los Angeles, Las Vegas, San Diego, precum şi numeroase ferme din SUA şi Mexic, care cresc vegetale şi alimentează piaţa globală.
 
De asemenea fluviul Colorado susţine un trilion de dolari din activitatea economică anuală. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici