Valérie Trierweiler a ajuns la spital după ce Hollande i-a recunoscut relaţia cu Julie Gayet. Partenera preşedintelui francez, spitalizată pe termen nedeterminat

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, i-a recunoscut joi, la Palatul Elysee, partenerei sale declarate, Valérie Trierweiler, că are o relaţie cu actriţa Julie Gayet, jurnalista începând să se simtă rău şi să fie abătută, astfel că a fost spitalizată, afirmă surse citate de ziarul Le Parisien.

744 afișări
Imaginea articolului Valérie Trierweiler a ajuns la spital după ce Hollande i-a recunoscut relaţia cu Julie Gayet. Partenera preşedintelui francez, spitalizată pe termen nedeterminat

Valérie Trierweiler (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hollande i-a recunoscut partenerei sale că avea o relaţie amoroasă cu Julie Gayet înainte ca revista Closer să facă această dezvăluire. Valérie Trierweiler bănuia de câteva săptămâni că partenerul ei avea o relaţie amoroasă secretă.

"A fost ca şi cum Valérie ar fi fost lovită de un tren", explică una dintre prietenele sale. "Era năucită. Ea nu ignorase zvonurile care circulau la Paris de câteva săptămâni. Dar pur şi simplu a vrut să creadă că erau false. Din punctul ei de vedere, ei încă formau un cuplu", precizează prietena.

După discuţia cu Hollande de la Palatul Elysee, Valerie Trierweiler a început să se simtă rău, era foarte tristă şi îi scăzuse tensiunea arterială. A fost spitalizată ca măsură preventivă, susţine Le Parisien, deşi presa americană a sugerat că Prima Doamnă a Franţei a încercat să se sinucidă.

Biroul lui Valérie Trierweiler a confirmat că aceasta a fost spitalizată "pentru odihnă şi efectuarea unor analize medicale", fiind abătută după dezvăluirile despre relaţia amoroasă a lui Francois Hollande. Valérie Trierweiler, în vârstă de 48 de ani, ar urma să fie externată luni.

Valérie Trierweiler rămâne spitalizată pe termen nedeterminat

Valérie Trierweiler, partenera declarată a lui Francois Hollande internată după dezvăluirile despre o presupusă relaţie amoroasă a preşedintelui Franţei cu o actriţă, rămâne spitalizată pe termen nedeterminat, anunţă Biroul acesteia, citat de ziarul Le Monde.

"Medicii consideră că are nevoie de mai multă odihnă şi va rămâne spitalizată. Medicii vor stabili când va putea fi externată", a explicat un apropiat al Primei Doamne a Franţei de la Palatul Elysée.

"Are nevoie să se recupereze după şocul suferit. Are nevoie de linişte", precizează sursa citată.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, este supus presiunilor pentru clarificarea situaţiei personale, după dezvăluirile privind relaţia cu actriţa Julie Gayet, şeful statului urmând să facă marţi un anunţ important. Potrivit BBC, o conferinţă de presă majoră care urma să fie o platformă pentru lansarea programului economic pe anul 2014, programată marţi, ar urma să devină o ocazie prin care preşedintele Hollande va fi forţat să facă un anunţ oficial despre viaţa sa personală. Valérie Trierweiler, partenera declarată a lui François Hollande, a păstrat tăcerea după dezvăluirile privind o relaţie amoroasă pe care preşedintele Franţei ar avea-o cu actriţa Julie Gayet.

Georges Fenech, un parlamentar din cadrul partidului de opoziţie Uniunea pentru o Mişcare Populară (UMP, de dreapta), a cerut demisia preşedintelui Francois Hollande, argumentând că există riscul "distrugerii valorilor naţiunii", după dezvăluirile privind relaţia amoroasă a şefului statului francez. "Trebuie să se pună problema demisiei lui François Hollande înainte ca valorile care au fondat o naţiune să fie distruse definitiv", a scris Georges Fenech, deputat UMP de Rhône, pe propriul blog. Într-o reacţie la dezvăluirile revistei Closer despre o relaţie amoroasă a preşedintelui François Hollande cu actriţa Julie Gayet, parlamentarul a ridicat semne de întrebare în legătură cu cheltuirea fondurilor publice de către preşedintele socialist, criticat oricum pentru gestionarea crizei economice care afectează Franţa şi pentru o serie de măsuri controversate, inclusiv permiterea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex. "Cum să nu fim preocupaţi de prejudicii intolerabile aduse imaginii Franţei când şeful statului, care nu este un cetăţean ca ceilalţi, nu ezită să întreţină în faţa întregii lumi o relaţie nelegitimă la Elysée, fiind surprins pe scuter mergând la întâlniri galante, însoţit de agenţi de securitate remuneraţi din fonduri publice", a scris deputatul UMP, conform site-ului postului Europe1. Georges Fenech este primul politician care cere demisia preşedintelui Hollande. Liderul Frontului Popular, Marine Le Pen, şi Harlem Désir, secretarul general al Partidului Socialist, au exprimat susţinere pentru respectarea vieţii private a preşedintelui.

Revista Closer a dezvăluit că François Hollande, în vârstă de 59 de ani, are o relaţie amoroasă cu actriţa Julie Gayet, în vârstă de 41 de ani. Preşedintele Francois Hollande a sugerat că ar putea da în judecată publicaţia pentru încălcarea vieţii private, dar nu a negat informaţiile despre relaţia cu Julie Gayet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici