Vaticanul interzice pâinea fără gluten la împărtăşanie, în bisericile catolice. Reguli noi şi pentru vin

Vaticanul interzice pâinea fără gluten, folosită la împărtăşanie. "Este un abuz grav să introduci alte substanţe precum fructe, zahăr sau miere atunci când produci pâinea pentru împărtăşanie", spune cardinalul Robert Sarah. Regula trebuie urmată de 1,2 miliarde de catolici din toată lumea.

4384 afișări
Imaginea articolului Vaticanul interzice pâinea fără gluten la împărtăşanie, în bisericile catolice. Reguli noi şi pentru vin

Vaticanul interzice pâinea fără gluten la împărtăşanie, în bisericile catolice. Reguli noi şi pentru vin

La cererea Papei Francisc, anunţul a fost făcut printr-o scrisoare către episcopi, redactată de cardinalul Robert Sarah, scrie The Independent.

"Este datoria episcopului ca distribuitor principal al tainelor lui Dumnezeu să vegheze asupra calităţii vinului şi a pâinii folosite la împărtăşanie", a notat cardinalul.

El spune că pâinea trebuie preparată din grâu pur. Este însă acceptată cea cu un conţinut scăzut de gluten, dar bogată suficient în proteine, pentru a nu fi nevoie de aditivi.

Regula era necesară, spune Sarah, pentru că astăzi pâinea este cumpărată de la supermarketuri şi chiar de pe internet, în loc să fie făcută de oamenii din diverse comunităţi religioase.

De asemenea, vinul nu trebuie amestecat cu alte substanţe, ci să fie natural, din struguri puri. Este interzisă folosirea vinului de provenienţă îndoielnică, se mai subliniază în scrisoare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici