Veşminte pentru preoţi la preţuri de până la 4.000 de euro, la târgul creştin din Cluj-Napoca

Târgul Internaţional de Veşminte, Icoane, Cărţi şi Obiecte Bisericeşti, singurul târg creştin din România, care va începe, joi, la Cluj-Napoca, va oferi îmbrăcăminte completă pentru preoţi, la preţuri care pot ajunge până la 4.000 de euro, respectiv 8.000 de euro pentru un episcop.

392 afișări
Imaginea articolului Veşminte pentru preoţi la preţuri de până la 4.000 de euro, la târgul creştin din Cluj-Napoca

Veşminte pentru preoţi la preţuri de până la 4.000 de euro, la târgul creştin din Cluj-Napoca (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de organizatorii târgului, producători de obiecte bisericeşti şi mănăstiri cu tradiţie din cinci ţări - Germania, Grecia, Bielorusia, Ucraina şi România - vor expune veşminte sfinte, icoane, clopote şi candelabre, catapetesme şi scaune arhiereşti, maşini de brodat şi carte şi revistă creştină.

"Atelierele de veşminte vor expune îmbrăcăminte de cea mai bună calitate, completă, pentru episcop, care poate costa 8.000 de euro, dar şi pentru un preot, care poate ajunge la 4.000 de euro", se arată în documentul citat.

La târg vor participa şi reprezentanţi ai celei mai vechi turnătorii de clopote din lume, Perner, din Germania, înfiinţată în anul 1590, urmând să fie expuse clopotele automatizate care pot reproduce singure "Imnul Europei".

De asemenea, participanţii la târg vor avea ocazia să vadă lasere pentru aplicarea broderiei bisericeşti, precum şi icoane ţesute, pictate în tehnica orfevrăriei, din aur şi argint.

Târgul va avea loc la Expo Transilvania din Cluj-Napoca, între 1 şi 3 octombrie, la deschiderea oficială fiind invitaţi IPS Bartolomeu, Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, arhiepiscop de Alba Iulia, PS Petroniu, episcop al Sălajului, PS Sofronie, episcop al Oradiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici