Victorie pentru mişcarea feministă din Catalonia. Guvernul regional spune că femeile au dreptul să meargă topless la piscină

Activiştii din Catalonia sărbătoresc după ce guvernul regiunii spaniole a informat primăriile din oraşele sale că trebuie să permită femeilor în ţinută topless în piscinele publice.

1033 afișări
Imaginea articolului Victorie pentru mişcarea feministă din Catalonia. Guvernul regional spune că femeile au dreptul să meargă topless la piscină

Sursa foto: Mediafax Foto

Permisiunea de a merge topless la piscină este consacrată de o lege catalană privind egalitatea din 2020. Cu toate acestea, unele piscine municipale au împiedicat această practică de când a fost introdusă legislaţia, atrăgând zeci de plângeri în fiecare vară.

Autorităţile locale au primit acum ordin să interzică orice formă de discriminare.

Împiedicarea femeilor de a fi topless "exclude o parte a populaţiei şi încalcă libera alegere a fiecărei persoane în ceea ce priveşte corpul lor", a informat într-o scrisoare departamentul pentru egalitate şi feminism al guvernului catalan, potrivit BBC.

În document se precizează că autorităţile locale trebuie "să protejeze împotriva discriminării din orice motiv... inclusiv sexul sau genul, convingerile religioase sau vestimentaţia".

De asemenea, se stipulează că alăptarea ar trebui să fie permisă, precum şi utilizarea costumelor de baie integrale, care ar include "burkini" musulman.

Guvernul regional, condus de stânga republicană catalană pro-independenţă (ERC), poate, în teorie, să amendeze cu până la 500.000 de euro orice primărie care se dovedeşte că a încălcat norma.

Multe dintre plângerile depuse împotriva primăriilor în care nu a fost permisă practicarea topless au fost depuse de membrele unui grup feminist numit Mugrons Lliures (în traducere Sfârcuri libere).

"Aceasta este o problemă de egalitate de gen: Bărbaţilor le era îngăduit şi femeilor nu", a declarat Mariona Trabal, purtătoarea de cuvânt a grupului.

"Nu ştim de ce le-a luat atât de mult timp, dar suntem foarte fericite", a adăugat ea, în legătură cu scrisoarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici