VIDEO Ce se întâmplă în inima pădurii: Imagini rare cu o turmă de zimbri, surprinse în Haţeg

  • Imagini rare cu o turmă de zimbri care se plimblă prin pădure au fost filmate în rezervaţia Haţeg.
  • Acolo trăiesc nouă zimbri, patru femele şi cinci masculi.
1444 afișări

Imaginile cu turma de zimbri au fost publicate pe pagina de Facebook a regiei naţionale Romsilva, cea care administrează Rezervaţia Haţeg.

„Zimbrii din Rezervaţia Haţeg la o plimbare prin pădurea Slivuţ. Filmarea a fost realizată de colegii noştri de la Ocolul Silvic Retezat din cadrul Direcţiei Silvice Hunedoara, care administrează Rezervaţia de Zimbri Haţeg”, au relatat reprezentanţii Romsilva pe reţeaua de socializare.

Reprezentanţii regiei de stat au povestit că rezervaţia de la Haţeg a fost înfiinţată în 1958. În prezent, în interior sunt nouă zimbri.

„Rezervaţia de Zimbri Haţeg a fost înfiinţată de silvicultorii români în 1958, când a fost adusă în România prima pereche de zimbri din Polonia, fiind astfel reintrodusă specia la două secole după dispariţia sa de pe teritoriul ţării. În 1963 a mai fost adusă o pereche de zimbri tot din Polonia, iar în 1966 s-a ajuns, prin înmulţire, la 8 exemplare. Din acest nucleu de zimbri au fost transferate, în timp, mai multe exemplare în mai multe zone ale ţării, unele fiind eliberate în natură. În prezent, în Rezervaţia de Zimbri Haţeg a Ocolului Silvic Retezat se află 9 zimbri, 4 femele şi 5 masculi, toţi într-o stare bună de sănătate, fapt ce denotă că zimbrii sunt bine îngrijiţi aici”, au precizat cei de la Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, cu peste o sută de exemplare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici