VIDEO | Momentul în care o fostă sclavă sexuală Yazidi îşi confruntă violatorul: Mi-ai distrus viaţa

O fostă sclavă sexuală Yazidi a fost răpită şi vândută pe când avea doar 14 ani. Momentul în care fata şi-a confruntat agresorul a fost surprins într-o filmare care a devenit virală. Povestea ei a luat o întorsătură neaşteptată, potrivit RT.

6460 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Momentul în care o fostă sclavă sexuală Yazidi îşi confruntă violatorul: Mi-ai distrus viaţa

VIDEO | Momentul în care o fostă sclavă sexuală Yazidi îşi confruntă violatorul: Mi-ai distrus viaţa

Faţă în faţă cu cel care a abuzat-o, Ashwak Haji Hamid a vrut să obţină răspunsuri la întrebările care au măcinat-o în tot acest timp. „De ce mi-ai făcut aşa ceva?” Bărbatul a evitat să-şi privească victima în ochi de-a lungul întregii confruntări filmate de Iraqi TV.

Reproşurile fetei sunt cutremurătoare: „Mi-ai distrus viaţa. Mi-ai luat tot ce aveam. Tot ce visam.”

 

 

Înainte, Hamid a povestit despre experienţele dramatice prin care a trecut, la fel ca cele 300-400 de fete şi femei vândute ca sclave după ce mii de bărbaţi au fost ucişi de teroriştii Statului Islamic (fostul ISIS) în 2014. Interviul a fost difuzat de canalul de televiziune Al-Iraqiya la finalul lunii noiembrie.

Hamid nu îl va putea uita niciodată pe Abu Hamam, cel care a cumpărat-o de la piaţa de sclavi din Mosul, Irak, locul în care a fost adusă fata din Siria. Acesta ar fi bătut-o şi violat-o de mai multe ori pe zi.

„Acum ştii ce înseamnă tortura şi cum e să fii torturat. Acum ştii ce înseamnă singurătatea. Dacă ai fi avut măcar un strop de raţiune ori sentiment, n-ai fi putut să mă violezi când aveam 14 ani”. Hamid a adăugat: „Aveam vârsta fiului tău, vârsta fiicei tale”, înainte să se prăbuşească pe podea în faţa atacatorului, copleşită de durere.

Tânăra a încercat să înceapă o nouă viaţă în Germania, dar trauma a urmărit-o până acolo, unde l-a zărit pe Hamam pe o stradă din Stuttgart. Acesta ar fi ameninţat-o, spunându-i că ştie unde locuieşte. Poliţia germană nu a putut să îl aresteze pe militantul ISIS pentru că acesta, la fel ca Hamid, era înregistrat ca refugiat. Teama pentru propria viaţă a determinat-o pe fată să se întoarcă în Irak, unde a stat alături de tatăl ei într-o tabără de refugiaţi. Frica de a-l întâlni din nou pe violator a bântuit-o însă în fiecare clipă.

Între timp, Hamam a fost arestat de autorităţile irakiene, desi este încă neclar cum s-a întors acesta în ţară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici