VIDEO O flacără imensă a izbucnit din Marea Caspică. Explozia ar fi fost produsă de un ”vulcan de noroi”

  • O minge de foc masivă a izbucnit din Marea Caspică, lângă un câmp petrolifer, fiind produsă, cel mai probabil, de un ”vulcan de noroi”.
  • Imaginile distribuite pe reţelele de socializare arătă o flacără imensă.
  • Instalaţiile de petrol şi gaze din apropiere nu au fost afectate de explozie, au spus autorităţile azere.
1722 afișări
Imaginea articolului VIDEO O flacără imensă a izbucnit din Marea Caspică. Explozia ar fi fost produsă de un ”vulcan de noroi”

Sursa foto: Twitter

O explozie masivă în Marea Caspică a luminat cerul duminică, producând o minge de foc despre care autorităţile spun că probabil ar fi venit dintr-un "vulcan de noroi".

Explozia a avut loc în largul coastei Azerbaidjanului, nu departe de câmpurile extinse de petrol şi gaze ale ţării, potrivit Insider. Nu au fost răniţi şi nu au fost afectate fabricile de petrol şi gaze.

Nu se cunoaşte cauza exactă, însă, primele indicaţii spun că explozia a pornit de la unul dintre numeroşii vulcani de noroi care se află în zonă.

Insula Dashli, unde a avut loc explozia, „este considerată unul dintre vulcanii activi din Azerbaidjan”, a declarat Orxan Abbasov, geofizician la Academia Naţională de Ştiinţe din Azerbaidjan.

Flăcările au atins aproape 500 m, o înălţime extraordinară care a rezultat probabil din faptul că vulcanul nu a erupt mult timp.

Potrivit BBC, Azerbaidjanul are sute de vulcani de noroi. Sunt asemănători vulcanilor obişnuiţi, dar în general mai puţin periculoşi.
 
Este al doilea incident de acest gen la fabricile de petrol şi gaze din zonă. O conductă de petrol ruptă din Golful Mexic s-a aprins vineri devreme dimineaţă, provocând o imensă piscină în flăcări la suprafaţa apei.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici