Virgin Orbit va întrerupe toate operaţiunile începând de joi. Aproape toţi angajaţii companiei vor fi concediaţi

  • Virgin Orbit îşi va întrerupe operaţiunile începând de joi, într-o aparentă încercare de a-şi consolida finanţele.
  • Se pare că aproape toţi angajaţii companiei de lansare de sateliţi vor fi, de asemenea, concediaţi.
  • Şefii au anunţat personalul despre această măsură în cadrul unei şedinţe de miercuri, spunând că săptămâna viitoare vor fi oferite informaţii suplimentare.
  • Aceasta vine după ce compania nu a reuşit să lanseze prima misiune de satelit de pe teritoriul britanic în ianuarie.
4059 afișări
Imaginea articolului Virgin Orbit va întrerupe toate operaţiunile începând de joi. Aproape toţi angajaţii companiei vor fi concediaţi

Virgin Orbit va întrerupe toate operaţiunile începând de joi. Aproape toţi angajaţii companiei vor fi concediaţi

Directorul executiv Dan Hart a declarat personalului că această concediere va da timp companiei Virgin Orbit să finalizeze un nou plan de investiţii, a declarat o sursă care a participat la eveniment pentru agenţia de ştiri Reuters.
 
Nu era clar cât va dura concediul, dar Hart a spus că angajaţii vor primi mai multe informaţii până la mijlocul săptămânii viitoare.
 
Acţiunile Virgin Orbit au scăzut cu 18,8%, la 82 de cenţi, în cadrul unor tranzacţii extinse.
 
Compania a declarat: „Virgin Orbit iniţiază o pauză operaţională la nivelul întregii companii, începând cu data de 16 martie 2023, şi anticipează furnizarea unei actualizări privind operaţiunile de mers înainte în săptămânile următoare”.
 
Compania nu a confirmat sau infirmat concediul atunci când a fost întrebată de BBC News.
 
La lansarea din ianuarie, un avion jumbo operat de Virgin Orbit a transportat o rachetă din Newquay, Cornwall, pentru a o lansa la mare înălţime deasupra Oceanului Atlantic.
 
Racheta s-a aprins şi părea să urce corect, dar ulterior a suferit o "anomalie".
 
Sateliţii pe care îi transporta nu au putut fi eliberaţi şi au fost pierduţi. Cosmic Girl, avionul purtător 747, s-a întors în siguranţă la bază.
 
Ulterior, Virgin Orbit a declarat că misiunea a eşuat din cauza unui filtru de combustibil pentru rachetă care s-a deplasat, provocând supraîncălzirea unuia dintre motoare.
 
În comunicatul publicat joi de companie se arată că ancheta privind eşecul a fost "aproape finalizată" şi că "următoarea noastră rachetă de producţie, cu modificarea necesară încorporată, se află în etapele finale de integrare şi testare".
 
Misiunea a fost prezentată ca o piatră de hotar majoră pentru spaţiul britanic, marcând naşterea unei industrii de lansare autohtone.
 
Ambiţia este de a transforma ţara într-un actor global, de la fabricarea de sateliţi, la construirea de rachete şi crearea de noi porturi spaţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici