Vitaminele, inutile în prevenirea bolilor cardiace la femei

Suplimentele vitaminice utilizate în mod tradiţional în prevenirea maladiilor cardiace au efecte nesemnificative în cazul femeilor de vârsta a doua care prezintă riscuri de a dezvolta astfel de boli, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, preluat de Reuters.

1 afișare
Imaginea articolului Vitaminele, inutile în prevenirea bolilor cardiace la femei

Vitaminele, inutile în prevenirea bolilor cardiace la femei

Deşi suplimentele cu vitaminele C, E şi betacaroten care se găsesc în farmacii sunt inutile în prevenirea maladiilor cardiace, autorii studiului spun că aceste elemente sunt folositoare dacă sunt preluate din alimentaţie.

Cercetătorii de la Brigham and Women's Hospital şi Harvard Medical School din Boston sunt de părere că o dietă alimentară bogată în aceste vitamine protejează sistemul cardiovascular al organismului de acţiunea "radicalilor liberi". Aceste substanţe dăunătoare care se formează în organism pot afecta pereţii vaselor sangvine şi funcţionarea acestora şi pot contribui la formarea cheagurilor de sânge.

"Antioxidanţii singulari (vitaminele) nu pot înlocui vitaminele şi nutrienţii complecşi care se găsesc în alimente, fapt care poate explica discrepanţele dintre studiile asupra efectelor consumului de legume şi fructe", a indicat Nancy Cook, coordonatorul studiului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici