Vivienne Westwood a donat 1,6 milioane de dolari unei fundaţii ecologiste

Creatoarea de modă britanică Vivienne Westwood a donat 1,6 milioane de dolari unei fundaţii ecologiste care doreşte să oprească defrişările din pădurile tropicale sud-americane.

107 afișări
Imaginea articolului Vivienne Westwood a donat 1,6 milioane de dolari unei fundaţii ecologiste

Vivienne Westwood (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vivienne Westwood este renumită pentru pasiunea cu care sprijină de mulţi ani diverse iniţiative ecologiste. Recent, creatoarea de modă şi-a declarat sprijinul pentru o campanie care încearcă să blocheze un proiect al guvernului britanic, iniţiat cu scopul de a vinde unor cumpărători privaţi o parte dintre pădurile de pe domeniul public, informează contactmusic.com.

Ea i-a acuzat pe politicienii britanici că nu acţionează suficient de repede pentru a combate fenomenul de încălzire globală şi a donat o sumă importantă din averea ei personală pentru a iniţia programe şi acţiuni ecologiste.

"Reprezentanţii guvernamentali sunt atât de lenţi, încât nu mai putem să îi aşteptăm. A trebuit să demarăm acest proiect şi tot ce ne rămâne de făcut este să sperăm că ei ni se vor alătura. Am luat cât de mult am putut din fondurile companiei mele", a declarat Westwood pentru publicaţia The Times.

Creatoarea britanică a donat 1,6 milioane de dolari fundaţiei ecologiste Cool Earth, care intenţionează să strângă 11,2 milioane de dolari, cu scopul de a stopa defrişările din pădurile tropicale din America de Sud.

Vivienne Westwood s-a născut pe 8 aprilie 1941 şi este considerată una dintre cele mai originale creatoare de modă din Marea Britanie, fiind renumită pentru includerea în moda haute couture a multor elemente preluate din stilurile modern punk şi new wave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici