Vizitarea Panteonului din Roma nu va mai fi gratuită. Taxa de intrare, o chestiune de "bun simţ"

Turiştii din Roma care vizitează Panteonul, cel mai vizitat sit cultural din Italia, vor plăti în curând o taxă de intrare de 5 euro, conform unui acord semnat joi de oficialii italieni din domeniul culturii şi al bisericii.

795 afișări
Imaginea articolului Vizitarea Panteonului din Roma nu va mai fi gratuită. Taxa de intrare, o chestiune de "bun simţ"

Ministrul Culturii, Gennaro Sangiuliano, a declarat că această măsură este o chestiune de "bun simţ". Introducerea unei taxe de intrare vine la cinci ani după ce un guvern anterior a renunţat la planurile de taxare a vizitatorilor cu 2 euro, relatează AP.

Încasările vor fi împărţite, Ministerul Culturii urmând să primească 70%, iar dieceza de Roma 30%, au declarat oficialii.

Panteonul a fost transformat într-o biserică în anul 609, numită Bazilica Sfânta Maria şi a Martirilor, iar slujbe sunt organizate în mod regulat acolo.

Conform noului plan, vizitatorii cu vârsta sub 25 de ani vor plăti 2 euro. Intrarea va fi gratuită pentru locuitorii Romei, minori, persoanele care participă la slujbă şi personalul bazilicii, printre alţii.

Nu a fost precizată nicio dată pentru introducerea taxei, deoarece oficialii lucrează la detaliile tehnice. În prezent, intrarea este gratuită, iar în weekend şi în zilele de sărbători legale este necesară rezervarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici