Weekendul la cinema | De la dramă, la horror care îngrozeşte şi Frozen II. Ce premiere rulează în cinematografe - VIDEO

Drama „Cardinalul”, despre viaţa episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, horrorul „Doctor Sleep”, continuarea lungmetrajului „Strălucirea/ The Shining”, şi animaţia „Regatul de gheaţă II” sunt premierele din cinematografele româneşti la sfârşitul acestei săptămâni.

5623 afișări
Imaginea articolului Weekendul la cinema | De la dramă, la horror care îngrozeşte şi Frozen II. Ce premiere rulează în cinematografe - VIDEO

Weekendul la cinema | De la dramă, la horror care îngrozeşte şi Frozen II. Ce premiere rulează în cinematografe - VIDEO

În regia lui Nicolae Mărgineanu, cu Cristian Iacob, Maria Ploae, Radu Botar şi Bogdan Nechifor, drama "Cardinalul" prezintă o parte din viaţa episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, câteva scene de la Marea Unire şi perioada încercării convertirii forţate în penitenciarul Sighet. În anii ’50, conducătorii bisericii Greco-Catolice sunt arestaţi şi închişi în penitenciarul de la Sighet. Regimul sovietic interzice existenţa altei biserici în afara celei ortodoxe. În faţa chinurilor şi unora dintre cele mai perfide mijloace de dezumanizare, alternativele sunt convertirea sau moartea. În faţa torţionarilor se ridică episcopul Iuliu Hossu, care devine o călăuză pentru ceilalţi preoţi, potrivit cinemagia.ro.

"Strălucirea/ The Shining", considerat de majoritatea cinefililor un film cult, o adaptare după romanul omonim din 1977 al lui Stephen King, a fost lansat în 1980. O continuare a filmului, adaptare după romanul "Doctor Sleep" al lui King, lansat în 2013, a cărui acţiune se desfăşoară la 40 de ani de la evenimentele din primul volum, este lansată pe marile ecrane româneşti vineri. Ewan McGregor joacă în noul film, regizat de Mike Flanagan, rolul fiului lui Jack Torrance, Danny. Iremediabil traumatizat de experienţa trăită în copilărie, Dan Torrance a încercat toată viaţă să-şi găsească pacea. Însă acea pace este spulberată atunci când o întâlneşte pe Abra, o adolescentă curajoasă, înzestrată cu aceeaşi "strălucire" supranaturală ca el. Disperată şi speriată, micuţa apelează la ajutorul lui Dan pentru a se apăra de nemiloasa Rose The Hat şi adepţii ei care se hrănesc cu "strălucirea" celor inocenţi pentru a-şi câştiga nemurirea.

"Regatul de gheaţă II/ Frozen II", de Chris Buck şi Jennifer Lee, beneficiază de vocile unor actori celebri, precum Kristen Bell, Evan Rachel Wood, Jonathan Groff, Idina Menzel. Povestea începe la ceva vreme după evenimentele din primul film, într-un Arendelle ai cărui locuitori se bucură de pace. Iniţial, cea mai mare provocare a poveştii pare să fie dorinţa lui Kristoff (Jonathan Groff) de a o cere de soţie pe Anna (Kristen Bell), dar asta doar până când Elsa (Idina Menzel) aude o voce misterioasă ce-i aduce aminte de un cântec de leagăn din copilărie. O ameninţare supranaturală şi posibilitatea ca trecutul regatului să nu fie la fel de luminos precum cred cele două surori le vor arunca pe eroine într-o nouă aventură.

Taguri:
premiere,
cinema,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici