Wilmark a devenit cetăţean român

Wilmark, membru al juriului emisiunii "Dansez pentru tine" de la Pro TV şi director de programe la radioul online ProFM Latino, a devenit, joi, cetăţean român, informează postul de televiziune.

162 afișări
Imaginea articolului Wilmark a devenit cetăţean român

Wilmark a devenit cetăţean român (Imagine: Emil Badea/Mediafax Foto)

După ce a învăţat mai multe luni istoria, geografia, dar şi Constituţia României şi după ce a aşteptat din luna decembrie cu sufletul la gură să primească cetăţenia română, Wilmark Rizzo Hernandez a jurat joi, cu solemnitate să slujească poporul român.

"A fost uşor să învăţ Constituţia României, care se aseamănă cu cea columbiană, dar am tocit pe brânci la geografie şi istorie. Din Istoria României, cel mai mult mi-a plăcut partea cu dacii şi romanii", a spus Wilmark, emoţionat, la finalul ceremoniei la care a luat parte şi soţia lui, Ioana.

"Am avut mari emoţii. M-am pregătit şi am aşteptat această zi foarte mult. Sunt de foarte mulţi ani în România şi simţeam de multă vreme că m-am adaptat şi că fac parte din acest popor", a spus juratul de la "Dansez pentru tine".

Imediat după ce a rostit cu tot sufletul jurământul de credinţă, Wilmark a pus la cale o petrecere cu specific românesc pentru a sărbători acest moment unic. "Mă duc acasă să mănânc mămăliguţă cu brânză şi smântână şi voi sărbători împreună cu dansatorii mei şi cu familia mea. Sunt foarte, foarte fericit", a spus Wilmark, nedespărţit de certificatul de cetăţean al României.

Joi, aproximativ 290 de persoane, printre care şi Wilmark, au depus jurământul de credinţă în vederea obţinerii cetăţeniei române în faţa Preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie, la sediul Institutului Naţional al Magistraturii din Capitală.

În primul trimestru al acestui an, Comisia pentru Cetăţenie a avizat pozitiv 10.135 cereri. Dintre acestea, 9.703 cereri se referă la redobândirea a cetăţeniei române formulate de foştii cetăţeni români care au pierdut cetăţenia română din motive neimputabile lor, 357 cereri de redobândire a cetăţeniei române primite de la foşti cetăţeni români care au renunţat la cetăţenia română şi 75 de cereri de acordare a cetăţeniei române formulate de persoane care nu au mai avut niciodată cetăţenia română. În aceeaşi perioadă, Comisia pentru Cetăţenie a avizat negativ 22 de cereri de acordare a cetăţeniei române primite de la persoane care nu au mai avut cetăţenia română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici