Wyclef Jean şi-a depus candidatura la preşedinţia statului Haiti

Cântăreţul hip-hop Wyclef Jean şi-a depus, joi, candidatura la preşedinţia statului Haiti şi a declarat că doreşte să devină "vocea celor tineri", într-o ţară care "suferă de 200 de ani".

12 afișări
Imaginea articolului Wyclef Jean şi-a depus candidatura la preşedinţia statului Haiti

Wyclef Jean şi-a depus candidatura la preşedinţia statului Haiti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Wyclef Jean s-a prezentat în dimineaţa zilei de joi la biroul Consiliului electoral din Port-au-Prince, însoţit de soţia şi de fiica lui, pentru a-şi depune oficial candidatura la preşedinţia statului Haiti.

"Statele Unite îl au pe Obama, iar aici, voi îl veţi avea pe Wyclef", a spus cântăreţul, în prima sa declaraţie publică, după ce a ieşit din biroul electoral.

"De 200 de ani suferim din cauza aceloraşi probleme, dar vă spun că dacă veţi vota pentru Wyclef Jean veţi cunoaşte ceva nou. Reprezint vocea celor tineri, care reprezintă peste 50% din populaţie", a declarat cântăreţul în vârstă de 40 de ani, fost membru al grupului Fugess, pentru CNN.

Întrebat de reporter despre programul său electoral, Wyclef Jean a declarat: "Dacă privesc situaţia din Haiti prin prisma unui copil, cred că trebuie neapărat să punem accentul pe educaţie, crearea de noi locuri de muncă, agricultură, securitate şi asigurare medicală".

Cântăreţul a participat de mai multe ori, după seismul din 12 ianuarie, care a făcut peste 250.000 de morţi şi a lăsat fără locuinţe circa 1,5 milioane de haitieni, la acţiuni de distribuire de alimente, apă şi corturi către compatrioţii săi, împreună cu fundaţia pe care a înfiinţat-o, Yele Haiti.

"Întotdeauna am avut în minte ideea de a-mi sluji ţara. Însă, după catastrofă, simt că populaţia îmi cere să mă implic, pentru a-i oferi un nou chip, o nouă voce. Haiti nu va putea intra în secolul al XXI-lea dacă populaţia sa nu ştie nici să scrie, nici să citească", a afirmat cântăreţul.

Pentru alegerile prezidenţiale, ce vor avea loc pe 28 noiembrie, în Haiti, au fost înregistrate până la ora publicării acestor informaţii alte opt candidaturi.

Constituţia haitiană îi interzice preşedintelui actual, René Préval, să candideze pentru un nou mandat de şef al celui mai sărac stat din cele două Americi, răvăşit de seismul din 12 ianuarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici