1,4 millió lejjel finanszírozza Kolozsvár a TFF-et. A Számvevőszék szerint illegálisak a kifizetések

A kolozsvári közgyűlés kedden elfogadta a június 2–11. között zajló Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) 1,4 millió lejes finanszírozását, pedig a Kolozs megyei Számvevőszék úgy ítélte meg, hogy a 2015-ös támogatás illegális volt.

31 afișări
Imaginea articolului 1,4 millió lejjel finanszírozza Kolozsvár a TFF-et. A Számvevőszék szerint illegálisak a kifizetések

1,4 millió lejjel finanszírozza Kolozsvár a TFF-et. A Számvevőszék szerint illegálisak a kifizetések

A most elfogadott határozattervezet szerint a helyi önkormányzat minden évben vissza nem térítendő összegeket folyósít civil szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatására.

„A kolozsvári városháza és a helyi tanács minden évben vissza nem térítendő alapokkal támogatja a civil szervezeteket, egyesületeket, alapítványokat a város költségvetéséből. Elfogadjuk, hogy 1,4 millió lejt folyósítunk a helyi költségvetésből 2017-re a Transilvania Filmfesztivál Egyesületnek, hogy megszervezzék a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált (TIFF)” – áll az idézett dokumentumban.

A Kolozs megyei Számvevőszéknek a 2015-ös évre vonatkozó, az intézmény honlapján februárban publikált jelentése szerint 2015-ben több, mint 6 millió lejjel károsították meg a város költségvetését azáltal, hogy illegálisan, vissza nem térítendő finanszírozást biztosítottak bizonyos egyesületeknek és alapítványoknak olyan fesztiválok megszervezésére, mint az Untold vagy a TIFF, miközben ezek a jegyeladásokból nyereségre tettek szert.

A dokumentum értelmében a kolozsvári városháza illegális kifizetéseket folyósított a Colours of Cluj Fesztiválnak, a Transilvania Music Eventnek, a Timafnak, mint ahogy a Stand Up Comedy Nemzetközi Fesztiválnak is.

Oana Buzatu, a városháza szóvivője a jelentés közzétételekor a MEDIAFAX tudósítójának azt mondta, fellebbeztek. A szembesítésre 2017. április 13-án kerül sor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici