A Fehér Házba látogat és rangos kitüntetést vesz át Klaus Johannis

Klaus Johannis román államfő június 4–9. között az Egyesült Államokba látogat, ahol Donald Trump elnökkel is találkozik, majd részt vesz az Amerikai Zsidó Bizottság Globális Fórumán, ahol a szervezet legrangosabb, Light Unto the Nations elnevezésű kitüntetését veszi át.

42 afișări
Imaginea articolului A Fehér Házba látogat és rangos kitüntetést vesz át Klaus Johannis

A Fehér Házba látogat és rangos kitüntetést vesz át Klaus Johannis

„Klaus Johannis, Románia elnöke június 4–9. között az Amerikai Egyesült Államokba látogat. A látogatás központi eseménye a Klaus Johannis román elnök és Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke közötti találkozó, amelyre június 9-én kerül majd sor” – derül ki az államelnöki hivatal közleményéből.

„A két államfő találkozója nagyszerű alkalom lesz arra, hogy megbeszéljék a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség elmélyítésének és kiterjesztésének lehetőségeit, főképp annak fényében, hogy idén lesz a partnerség megkötésének 20. évfordulója. Klaus Johannis elnök tehát a kétoldalú kapcsolatok fő prioritásait említi majd, illetve újra megerősíti országunk szilárd vállalását, hogy kiszámítható, stabil és megbízható partnere legyen az Amerikai Egyesült Államoknak” – áll a közleményben.

Klaus Johannis ezt megelőzően, június ötödikén díszmeghívottként vesz részt a rangos, mintegy 110 éve működő Amerikai Zsidó Bizottság (American Jewish Committee, AJC) Globális Fórumán.

„Ezen az alkalmon az AJC átadja Klaus Johannis elnöknek a Light Unto the Nations (kb. Fényt a nemzetekre) kitüntetést, a szervezet legrangosabb díját, amelyet államfőknek vagy kormányfőknek ítélnek oda, annak elismeréseképpen, hogy nemzetközi jelentőségű tetteket vittek véghez a béke, a biztonság, a demokrácia és az emberi értékek terén. A kitüntetés indoklásában az AJC azt írja, azért tünteti ki Klaus Johannis elnököt, mert „a demokrácia és a romániai jogállam megerősítése mellett elkötelezett vezető”, illetve „az antiszemitizmus megfékezéséért, a Románia és az USA, illetve Románia és Izrael közötti kapcsolatok elmélyítéséért tett erőfeszítéseiért" – tájékoztat az államelnöki hivatal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici