A kolozsvári táblabíróság döntése nyomán Cătălin Cherecheş visszatérhet Nagybánya élére

A kolozsvári táblabíróság elfogadta szerdán Nagybánya tisztségéből felfüggesztett polgármestere, Cătălin Cherecheş fellebbezését, s ezáltal feloldotta az ellene elrendelt hatósági felügyeletet, így az elöljáró visszatérhet a város élére.

20 afișări
Imaginea articolului A kolozsvári táblabíróság döntése nyomán Cătălin Cherecheş visszatérhet Nagybánya élére

A kolozsvári táblabíróság döntése nyomán Cătălin Cherecheş visszatérhet Nagybánya élére

A kolozsvári táblabíróság illetékesei szerdán a MEDIAFAX hírügynökségnek elmondták, a döntés nyomán megszűnik az az előírás, miszerint Cherecheş nem láthatja el polgármesteri feladatait, mint ahogy megszűnik az a tiltás is, amelyek alapján nem találkozhatott az ügy tanúival.

Cătălin Cherecheş a MEDIAFAX tudósítójának úgy nyilatkozott, bízott az igazságszolgáltatásban.

„A kolozsvári táblabíróság ítélete azt bizonyítja, hogy Romániában működik az igazságszolgáltatás. Visszatérek oda, ahová Nagybánya lakói küldtek, a városházára. Számomra ez kötelesség a polgárokkal és a várossal szemben. Sok mindent be kell pótolni, és meggyőződésem, hogy sikerrel véghezviszem. Bebizonyosodott, hogy Romániában működik az igazságszolgáltatás. Bebizonyosodott számomra, hogy jó, ha bízol a romániai igazságszolgáltatásban. Számomra kötelesség a polgárokkal szemben, hogy a törvények és az emberek tiszteletben tartásával végigvigyem a mandátumomat” – fogalmazott Cherecheş.

Nagybánya elöljáróját 2016. április 27-én helyezték harminc napos előzetes letartóztatásba folytatólagosan elkövetett csúszópénz-elfogadás miatt, a kolozsvári táblabíróság pedig fenntartotta ezt az ítéletet. 2016. május 24-én a nagybányai törvényszék meghosszabbította az előzetes letartóztatást.

A tavaly júniusi helyhatósági választásokon a szavazatok több mint 70 százalékával választották újra Nagybánya polgármesterévé, letette a hivatali esküt, azonban Máramaros megye prefektusának rendeletére felfüggesztették tisztségéből.
Cătălin Cherecheş 2016 augusztusa és decembere között házi őrizetben volt, majd hatósági felügyelet alá helyezték.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici