Băsescu: végzetes hiba volt a Ghiţă részéről, hogy találkozott a bátyjával. Óvatosabbnak hittem

Traian Băsescu volt államfő pénteken úgy nyilatkozott, kételyei voltak annak kapcsán, hogy a román hatóságok gyorsan megtalálják Sebastian Ghiţát, nem számított arra, hogy a volt képviselő „jár-kel Európában, mint az Orbán lelke” (románul bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă – ford. megj.).

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: végzetes hiba volt a Ghiţă részéről, hogy találkozott a bátyjával. Óvatosabbnak hittem

Băsescu: végzetes hiba volt a Ghiţă részéről, hogy találkozott a bátyjával. Óvatosabbnak hittem

Azt mondja, végzetes hiba volt a Ghiţă részéről, hogy találkozott a bátyjával.

„Az első kérdőjel számomra az, hogy ilyen könnyen és ennyire közel fogták el. Én elég szkeptikus voltam annak kapcsán, hogy a román hatóság hamar a nyomára bukkannak, de lám, rábukkantak, és ez jó dolog. Amikor megszökött, bíráltam a belügyminisztériumot, most gratulálnom kell nekik. Ezzel a fotóban semmiért a világon nem ismertem volna fel” – nyilatkozta a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke a România Tv-nek.

„Az a tény, hogy a testvére odament találkozni Ghiţával, végzetes hiba volt, mivel a környezetéből mindenkit megfigyelés alatt tartottak. Ha el akarta volna fogatni magát, egyszerűen hazajött volna, nem kell volna még belgrádi pincékben is bujkálnia. Úgy gondolom, hogy meggondolatlanságok sorát követte el. Sokkal óvatosabbnak hittem, sokkal képzettebbnek. Soha nem gondoltam volna, hogy jár-kel Európában, mint az Orbán lelke. Úgy hiszem, gyerekesen viselkedett. Főleg hogy találkozott a testvérével is, ez végzetes volt” – fogalmazott a volt államfő.

„Mindannyian azt szerettük volna, ha Ghiţă folytatta volna a nyilatkozatait. Remélem, hogy megteszi, miután hazatér, a román hatóságoknak kötelessége megteremteni a körülményeket ahhoz, hogy beszéljen” – mondta Traian Băsescu.

A Román Rendőrség péntek reggel közölte, hogy az éjszaka folyamán Belgrádban megtalálták és őrizetbe vették Sebastian Aurelian Ghiţát.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici