Buşoi: indulok a PNL-elnöki székért. Vissza kell térnünk „a jól végzett munka Romániájához”

Cristian Buşoi, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő főtitkára pénteken bejelentette, megpályázza az alakulat elnöki tisztségét, azt mondja, vissza kell térni „a jól végzett munka Romániájához” - ami ugyebár Klaus Johannis választási kampányának szlogenje volt 2014-ben.

16 afișări
Imaginea articolului Buşoi: indulok a PNL-elnöki székért. Vissza kell térnünk „a jól végzett munka Romániájához”

Buşoi: indulok a PNL-elnöki székért. Vissza kell térnünk „a jól végzett munka Romániájához”

Buşoi egyúttal közölte, a következő időszakban összeállítja „a jól végzett munka csapatát”.

A PNL kongresszusát június 17-én tartják.

Buşoi azzal indul az elnöki székért, hogy „jó irányban” változtasson, meglátása szerint csak akkor tudják legyőzni a Szociáldemokrata Pártot (PSD) ha visszaszerzik azokat a szavazókat, akik államfővé választották Klaus Johannist, vagy akik 2017-ben utcára vonultak.

„Vissza kell térnünk azokhoz a célokhoz, amelyek románok millióit mozgatták meg, vissza kell térnünk a jól végzett munka Romániájához” – szögezte le a liberális politikus.

Hozzátette: az elkövetkező időszakban csapatot akar alkotni maga köré, „a jövő csapatát, a jól végzett munka csapatát”. A PNL ügyvivő főtitkára szerint az alakulatnak „modern párttá” kell válnia, amelyiknek van bátorsága „bosszantani egyes embereket”, és amelyiknek „ideológiai identitása” van.

Buşoi leszögezte egyúttal, hogy a liberálisoknak „nem szabadná többé saját maguk elé akadályokat gördíteniük”.

„A PNL-nek mostantól támogatnia kell a jelöltjeit, nem pedig akadályokat gördítenie eléjük kulisszák mögötti intrikákkal, mert sajnos ez a szerencsétlenség vezetett oda, hogy négy jelölt volt a helyhatósági választásokon Bukarestben, és ez nyitott utat a többi politikai erőnek, elsősorban a Mentsétek meg Romániát Szövetségnek (USR)” – fogalmazta meg.

A PNL és az egykori Demokrata-Liberális Párt (PDL) fúziója kapcsán úgy vélekedett, hogy a fiataloknak hálásnak kell lenniük Crin Antonescunak és Vasile Blagának.

Az indulását bejelentő politikus egyúttal ígéretet tett arra, hogy a komoly párt arculatot ad a PNL-nak, olyan pártét, amelyik „a románok reális problémáira összpontosít”, és igazi ellenzéke lesz a PSD-nek.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici