Dorneanu: az alkotmánybíróság úgy döntött, ezentúl csak sajtóközleményben közlik ki az ítéleteket

Az alkotmánybíróság plénuma kedden úgy döntött, hogy ezentúl minden döntésüket kizárólag sajtóközlemény formájában hozzák nyilvánosságra, és nem lesznek többé sajtónyilatkozatok az ülések végén – jelentette be Valer Dorneanu, a taláros testület elnöke.

29 afișări
Imaginea articolului Dorneanu: az alkotmánybíróság úgy döntött, ezentúl csak sajtóközleményben közlik ki az ítéleteket

Dorneanu: az alkotmánybíróság úgy döntött, ezentúl csak sajtóközleményben közlik ki az ítéleteket

Dorneanu kijött az Ab keddi ülése idején, és értesítette az ülés végére váró sajtósokat, hogy ezentúl csakis sajtóközleményeken keresztül kommunikálnak, azokat pedig a testület ülése után adják ki.

Mint mondta, ezzel a többi bíróság eljárást veszik át.

A hír közlésének időpontjában még zajlik a talárosok ülése.

A várakozások szerint döntés születhet az ombudsman által a 2001/90-es törvény kapcsán emelt alkotmányossági kifogás ügyében – ez a jogszabály tiltja meg Liviu Dragneának, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének, hogy felfüggesztett börtönbüntetése miatt a kormány tagja legyen.

Az alkotmánybíróság döntéseiről mostanáig Valer Dorneanu sajtónyilatkozataiból lehetett értesülni, és később sajtóközlemény is érkezett.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici