Dragnea: én és Tăriceanu hivatalos levélben kérünk magyarázatot Junckertől az EB hozzáállására

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke csütörtök este bejelentette, egyeztetett Călin Popescu-Tăriceanuval, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökével, hogy jövő héten írjanak közösen Jean-Claude Junckernek, az Európai Bizottság elnökének, és kérjenek magyarázatot.

38 afișări
Imaginea articolului Dragnea: én és Tăriceanu hivatalos levélben kérünk magyarázatot Junckertől az EB hozzáállására

Dragnea: én és Tăriceanu hivatalos levélben kérünk magyarázatot Junckertől az EB hozzáállására

„Beszéltem Tăriceanu úrral is, azt akarom, hogy jövő héten küldjünk hivatalos levelet Juncker elnöknek, és kérjünk magyarázatot, hogy az Európai Bizottságnak miért ez a hozzáállása, mivel a hasonló hozzáállás mögött egyetlen ráció állhat: bizalmatlanságot akarnak táplálni a kormányprogrammal szemben, hogy kevesebb külföldi beruházás érkezzen” – fogalmazta meg Dragnea a Româna Tv műsorában.

„Jelen pillanatban egyetlen olyan gazdasági mutató sincs, amelyik reális aggodalmat keltene az Európai Bizottság vagy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) részéről. És akkor felteszed magadnak a kérdést: vajon nem az a cél, hogy leállítsák Romániát?” – tette hozzá a képviselőház elnöke.

Dragnea kijelentéseivel a brüsszeli testület és a washingtoni székhelyű pénzintézet által az elmúlt időszakban kiadott figyelmeztetésekre és ajánlásokra reagált, ezek ugyanis arra hívták fel a figyelmet, hogy nem tartható a deficitcél.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici