Egészségügyi miniszter: az oltási törvény nem ír majd elő büntetéseket

Floria Bodog egészségügyi miniszter pénteken úgy nyilatkozott, hogy az oltási törvény nem javasol majd büntetést azoknak a személyeknek, akik visszautasítják az oltást. Azt mondja, a tervezetet hétfőn bocsátják közvitára a szaktárca honlapján.

34 afișări
Imaginea articolului Egészségügyi miniszter: az oltási törvény nem ír majd elő büntetéseket

Egészségügyi miniszter: az oltási törvény nem ír majd elő büntetéseket

„Az oltási törvény hétfőn jelenik meg a honlapon. Ez meghatározza az oltások törvényi keretét, az oltások beszerzésének keretét, belefoglalva azt is, hogy az oltások beszerzése többéves rendszerben történik. Nem ír elő különösebb büntetéseket, mivel akárhogy, még elolvassa a kormány, és továbbítja a parlament elé. (…) Nem akarunk elrendelni valamilyen fajta büntetést vagy büntetéscsomagot, mert azt szeretnénk, ha ez a törvény nagyon jó fogadtatásban részesülne. A jogszabály egyik verziójában voltka szankciók, amik egészen addig mentek, hogy ne fogadják az iskolák azokat a gyermekeket, akik nincsenek beoltva, de mint tudjuk, az oktatáshoz való jog garantált, tehát én úgy gondolom, hogy túlzás volt” – mondta el Bodog pénteki sajtótájékoztatóján.

Ígéretet tett ugyanakkor, hogy olyan intézkedéseket foganatosít, amelyek révén nem lesz újabb oltóanyagválság.

„Elindítottuk a sürgősségi eljárást, és 115 ezer adag kanyaróelleni oltást szerzünk be. Párhuzamosan haladunk egy kétéves keretszerződéssel. Ettől a pillanattól kezdődően minden Romániában forgalomba kerülő oltóanyag esetében, amelyekhez nem szükséges már procedúra, csak a beszerzési szerződés, négyéves keretszerződést vezetek be, hogy legyen kiszámíthatóság” – jelentette be az egészségügyi tárca vezetője.

Bejelentését az egészség világnapján tette, amit minden évben április 7-én ünnepelnek. az idei év tematikája a depresszióelleni küzdelem.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici