Források: videokonferencia keretében hallgatja ki a Legfelsőbb Bíróság Sebastian Ghiţát

Sebastian Ghiţă volt parlamenti képviselőt videokonferencián hallgatja ki a Legfelsőbb Bíróság a Ponta-Blair-ügyben, a tárgyalás titkos – tudta meg igazságügyi forrásokból a MEDIAFAX.

24 afișări
Imaginea articolului Források: videokonferencia keretében hallgatja ki a Legfelsőbb Bíróság Sebastian Ghiţát

Források: videokonferencia keretében hallgatja ki a Legfelsőbb Bíróság Sebastian Ghiţát

A korrupcióellenes ügyészek Sebastian Ghiţă előzetes letartóztatását javasoltak a Ponta-Blair fantázianevű ügyben, amelyben a volt honatyát pénzmosással vádolják. Ügyvédje múlt héten azt mondta, Ghiţă aktívan részt szeretne venni a perben.

Sebastian Ghiţă jelenleg Szerbiában van letartóztatásban, miután a belgrádi hatóságok április 13-án letartóztatták. A volt képviselő nevére mostanáig az Országos Korrupcióellenes Ügyosztály (DNA) két ügyben adott ki előzetes letartóztatási parancsot, a gyanúsított távollétében.

Sebastian Ghiţát május 19-én a belgrádi Legfelsőbb Bíróság is kihallgatja, kiadatásával kapcsolatban, de az a gyűlés sem nyilvános, amint azt a bíróság már korábban bejelentette.

Tudorel Toaeder igazságügyi miniszter április végén azt mondta, a román hatóságok már minden szükséges iratot elküldtek Belgrádba, hogy Sebastian Ghiţă kiadható legyen Romániának.

Ion Cazacu, Sorin Alexandrescu ügyvédje ugyanakkor pénteken, az Antena Group-RCS & RDS elnevezésű ügy pénteki tárgyalásán azt kérte a Legfelsőbb Bíróságtül, hogy hallgassa ki Sebastian Ghiţát, mert azt állítja, hogy az ügyet Ioan Bendei, az RCS & RDS cég vezérigazgatója konstruálta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici