Grindeanu a család meghatározását célzó referendumról: „ez a helyes út”

Sorin Grindeanu miniszterelnök kedden Bécsben úgy nyilatkozott, a család meghatározását célzó referendum a „helyes út”. Azt mondja, annak a 3 millió románnak az egyike, aki aláírta a kezdeményezést.

24 afișări
Imaginea articolului Grindeanu a család meghatározását célzó referendumról: „ez a helyes út”

Grindeanu a család meghatározását célzó referendumról: „ez a helyes út”

„Elősorban egy tervezetről van szó. Végsősoron a román nép szavazással dönti majd el, hogy milyen úton induljunk el. Az én személyes véleményemet ismerik. Annak a 3 millió románnak az egyike vagyok, akik aláírtak, de ez az első szakasz. Végsősoron, amint már mondtam, ez egy alkotmánymódosító javaslat, és a románok fogják eldönteni szavazással, hogy igen vagy nem. Én a helyes útban hiszek. A döntést az a konzultáció hozhatja meg. Ami ma történt, az az első lépés, ami megelőzi ezt a konzultációt. Nehéz megbecsülnöm, hogy milyen irányba vezetnek a románok szavazatai” – fogalmazott a kormányfő.

A képviselőház kedden elfogadta a román alaptörvény módosítását célzó polgári kezdeményezést, ami szerint a családalapítás egy férfi és egy nő szabad akaratán alapszik. Ezt 3 millió állampolgár látta el kézjegyével.

Az alkotmány módosítását népszavazás dönti el Románia alkotmánya 151. cikkelye 3. bekezdése értelmében.

A képviselőház 232 támogató- és 22 ellenszavazattal, 13 tartózkodás mellett fogadta el a kezdeményezést.

A módosító javaslatot továbbítják a szenátus elé.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici