Hat, összesen negyvenezer euró értékű motorkerékpárt loptak el egy verseny előtt

Hat, összesen negyvenezer euró értékű motorkerékpárnak veszett nyoma az Arad megyei Gyorok községből, amelyeknek a romániai Hard Enduro bajnokság nyitóeseményén, a King of the Hill elnevezésű versenyen kellett volna indulniuk.

23 afișări
Imaginea articolului Hat, összesen negyvenezer euró értékű motorkerékpárt loptak el egy verseny előtt

Hat, összesen negyvenezer euró értékű motorkerékpárt loptak el egy verseny előtt

Az aradi rendőrség pénteken nyomozást indított, miután a gyoroki szálloda udvaráról eltűnt a hat motorkerékpár. A járművek tulajdonosai ebben a szállodában voltak elszállásolva, és a King of the Hill elnevezésű versenyen kellett volna részt venniük.

Rendőrségi forrásokból a MEDIAFAX úgy tudja, a hat eltűnt motorbicikli összesen mintegy 40 000 eurót ér.

A lopás valószínűleg hajnalban, 4 és 7 óra között történhetett.

A rendőrségi források szerint a hotel számos térfigyelő kamerával rendelkezik, ám a képek nagyon kevés információval szolgálnak. A tolvajok minden bizonnyal rendelésre dolgozhattak, gyorsan, nyom nélkül követték el a tettet.

A versenyen részt vevő motorkerékpárokat különlegesen biztonságos helyen szokták elhelyezni, néhány versenyző azonban késő éjjel érkezett, és a hotel előtt, az autóban, vagy a hotel udvarán hagyták a versenyjárművüket.

Az ellopott motorbiciklik közül három magyarországi versenyzőké volt, ők már nem vehetnek részt ebben a versenyszakaszban, amivel értékes pontokat veszítenek a bajnokságban.

A magyarországi versenyzők kétmillió forintos díjat ajánlottak fel a nyomravezetőknek.

„Rengeteget készültünk az elmúlt évben, és nagyon sok pénzt fektettünk a motorokba. Hatalmas veszteség ez nekünk” – mondta az egyik károsult.

A péntektől vasárnapig Aradon zajló motorkerékpár-verseny a Hard Enduro világbajnokság része, amelyen több mint 20 ország 462 versenyzője vesz részt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici