Hideg időjárásra és dérre figyelmeztetnek a meteorológusok

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hideg időjárásra és dérre adott ki figyelmeztetést, ami az egész országra érvényes péntek reggeltől szombaton reggel 9 óráig. 14 óráig sárga színű hó- és szélriasztás van érvényben a keleti vidékeken.

27 afișări
Imaginea articolului Hideg időjárásra és dérre figyelmeztetnek a meteorológusok

Hideg időjárásra és dérre figyelmeztetnek a meteorológusok

„Az időjárás rendkívül hideg lesz ebben az időszakban az ország valamennyi vidékén. Péntekről szombatra (április 21-éről 22-ére) virradóra a hőmérsékleti értékek többnyire negatív tartományban maradnak, az ország legnagyobb részén dér képződik, helyenként pedig talajmenti fagyra is számítani kell” – áll a meteorológiai szolgálta által kiadott figyelmeztetésben.

Az ANM ugyanakkor 14 óráig érvényes figyelmeztetést adott ki szélre és havazásra a keleti megyékre.

„Az említett időszakban a keleti vidékeken megerősödik a szél, a széllökések sebessége eléri az 55-65 kilométer/órát, helyvidéken pedig meghaladja a 70 kilométer/órát is, felkavarva a havat. Moldvában, illetve a Keleti- és Déli-Kárpátokban folytatódik a havazás, a hó pedig meg is áll. Havasalföld észak-keleti vidékein és Észak-Dobrudzsában havasesőre és havazásra kell számítani. Elszórtan a lezúduló csapadékmennyiség eléri a 15-20 liter/négyzetmétert is” – közölték a meteorológusok.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici