Japánsztrájkba lépett és éhségsztrájkkal fenyeget egy liberális képviselő

Florin Roman Nemzeti Liberális Párti (PNL-s) parlamenti képviselő szerdán bejelentette: jövő héttől japánsztrájkba lép, szeptembertől pedig éhségsztrájkba kezd, amennyiben Gyulafehérvár nem kapja meg a Nagy-Románia megalakulásának centenáriumához szükséges pénzeket.

39 afișări
Imaginea articolului Japánsztrájkba lépett és éhségsztrájkkal fenyeget egy liberális képviselő

Japánsztrájkba lépett és éhségsztrájkkal fenyeget egy liberális képviselő

„A parlament legmagasabb tribünjéről értesítem önöket, hogy jövő héttől kezdve japánsztrájkba lépek, az új parlamenti ülésszak kezdetétől, szeptembertől pedig éhségsztrájkba kezdek, amennyiben a Nulladik Grindeanu kormány nulla lejt fog utalni Gyulafehérvár számára” – jelentette ki a képviselőház plénuma előtt Florin Roman.

A képviselő szerint a kormánykoalíció szabotálja a Nagy-Románia megalakulásának századik évfordulójához kötődő projekteket.

„A Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és az RMDSZ alkotta koalíció célul tűzte ki, hogy a centenáriumhoz kapcsolódó projektek mindegyikét szabotálja. A képviselőház közigazgatási és kulturális bizottságainak együttes ülésén ez a koalíció egyként utasította vissza az 1918 December elseje centenáriumáról szóló törvényhez általam benyújtott módosító javaslatokat. A módosítások értelmében Gyulafehérvár városában 2018. november elsejéig befejeződtek volna a Nemzeti Egység Emlékművének és az Egyesülés Múzeumának felújítási munkálatai” – áll a honatya által kedden közzétett sajtóközleményben.

Roman amiatt is elégedetlen, hogy a parlamenti többség elutasított egy olyan módosító javaslatot is, amelynek értelmében a Centenáriumi Bizottság, amely országos szinten az évfordulóval kapcsolatos összes esemény, megemlékezés és projekt összehangolásáért felelős, 2018. december elsejéig Gyulafehérváron működött volna.

„A felsorolt módosítások mindegyike a Nagy Egyesülés évfordulójának méltó megünnepléséhez járult volna hozzá, és egyiket sem fogadták el, ami azt mutatja, hogy a jelenlegi hatalom semmilyen jelentőséget nem tulajdonít a jövő évi évfordulónak, sem a Nagy Egyesülés történelmi tettének. Felszólítom a hatalmon lévő koalíciót és Grindeanu miniszterelnök urat, nyilvánosan mutassa be a centenáriumra szánt projekteket, azoknak költségvetési finanszírozását, illetve határidejét” – áll még a közleményben.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici