Klaus Johannis: fontos pillanat a kétoldalú kapcsolatok alakulásában a Trumppal folytatott találkozó

Klaus Johannis román államfő szerdán, a washingtoni román közösséggel folytatott megbeszélésén azt mondta, a Donald Trump elnökkel pénteken esedékes találkozó „a két ország közötti kapcsolatok kiemelkedően fontos pillanata” lesz.

29 afișări
Imaginea articolului Klaus Johannis: fontos pillanat a kétoldalú kapcsolatok alakulásában a Trumppal folytatott találkozó

Klaus Johannis: fontos pillanat a kétoldalú kapcsolatok alakulásában a Trumppal folytatott találkozó

„Két nap múlva nagyon fontos találkozóm lesz, Trump elnökkel, olyan találkozó, ami bizonyosan kiemelkedően fontos pillanat lesz az országaink közötti kapcsolatok alakulásában. Ám biztos vagyok benne, hogy lehetőségem lesz arról is beszélni, hogy hogyan tehetnénk a partnerségünket még mélyebbé, még élőbbé, még hasznosabbá mindkét ország számára. Ez a stratégiai partnerség idén már húsz éves lesz, látható tehát, hogy látogatásom igencsak megfelelő pillanatban történik”.

A Klaus Johannis és Donald Trump közötti találkozó a román államfő washingtoni látogatásának központi programeleme, amely jó alkalmat ad majd a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség kilátásainak megbeszélésére.

„A két államfő találkozója nagyszerű alkalmat ad a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség elmélyítésének és kiterjesztésének megbeszélésére minden releváns területen, hiszen az együttműködés épp idén lett 20 éves. Klaus Johannis elnök a kétoldalú kapcsolatok prioritásairól beszél majd, illetve megerősíti hazánk elkötelezettségét amellett, hogy az Egyesült Államok kiszámítható, stabil és megbízható szövetségese legyen” – áll a román államelnöki hivatal sajtóközleményében.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici