Nistor Tăriceanunak: ha nem tudja, mit csinál egy tanár, mi szívesen megmutatjuk neki

A Spiru Haret Oktatási Szakszervezetek Szövetsége meghívta Călin Popescu Tăriceanut, töltsön el egy napot egy tanárral, hogy meglássa, miért van szükség pszichikai terhelésért járó pótlékra. A szenátus elnöke ugyanis tegnap azt mondta, egyes béremelések nem indokoltak.

24 afișări
Imaginea articolului Nistor Tăriceanunak: ha nem tudja, mit csinál egy tanár, mi szívesen megmutatjuk neki

Nistor Tăriceanunak: ha nem tudja, mit csinál egy tanár, mi szívesen megmutatjuk neki

„Ha nem tudja, mit csinál egy tanár, mi szívesen megmutatjuk neki. Meghívjuk a szenátus elnökét, töltsön el legalább egy napot egy tanár mellett, hogy meggyőződhessen róla, miért is van szükség a pszichikai terhelésért járó pótlékra. Tăriceanu úr ugyanakkor sok más politikussal egyetemben szándékosan keveri össze a törvény által előírt tanítási normát (ami heti 18 óra) a munkaidővel (ami heti 40 óra, pontosan úgy, mint bármelyik másik alkalmazottnál). Amennyiben Tăriceanu úr irigyli egy pedagógus munkáját, nyugodtan lemondhat politikai tisztségéről, és visszatérhet az oktatásba, de csakis az iskolaiba” – nyilatkozta Marius Nistor, a Spiru Haret Szövetségelnöke.

Nistor ezt a nyilatkozatát azt követően tette közzé, hogy Călin Popescu Tăriceanu, a szenátus elnöke szerdán Craiován azt mondta, az egységes bérezési törvény „szuperdemokratikus, szuperátlátható, szupernyitott” eljárással született, ő azonban úgy véli, egyes béremelések nem indokoltak.

„Ez egy bérezési csomag, és amint látták, voltak tárgyalások, viták, hogy végül a többi járandóság is pénzzé váljon. Gondolok itt az étkezési jegyekre, üdülési jegyekre, amelyek az eredeti verzióban nem szerepeltek. Megjelentek további járulékok is, amelyeket a munkaügyi miniszter tegnap (kedden – szerk. megj.) már említett. Láttuk például az oktatásnál a pszichológiai teher miatti pótlék. Elnézést kérek, én is dolgoztam oktatásban, iskolában nem napi nyolc óra a program. Ha az összes vakációt összetesszük, az évi négy hónap szabadság. Négy hónap vakáció. Én nem tartok indokoltnak egyes emeléseket” – szögezte le Călin Popescu Tăriceanu.

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke reményét fejezte ki, hogy miután a parlament elfogadja a törvényt, a közszolgáltatások minőségében is jelentős javulás áll majd be.

A bérezési törvényt szerdán véglegesen elfogadta a parlament.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici