Ponta: a PSD-t és Romániát nem lehet úgy vezetni, mint a Teleorman megyei közgyűlést

Victor Ponta volt miniszterelnök kedden újfent támadást intézett Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ellen, rámutatva, az alakulatot és Romániát nem lehet úgy vezetni, mint a Teleorman megyei közgyűlést, ahol „egyik gondolkodik, a többiek pedig mind dolgoznak”.

26 afișări
Imaginea articolului Ponta: a PSD-t és Romániát nem lehet úgy vezetni, mint a Teleorman megyei közgyűlést

Ponta: a PSD-t és Romániát nem lehet úgy vezetni, mint a Teleorman megyei közgyűlést (Imagine Alexandru Dobre / Mediafax Foto)

„Nem hiszem, hogy a PSD-t és Romániát lehet úgy vezetni, mint a Teleorman megyei közgyűlést. Így gondolom, talán tévedek. De tudják, hogy Ceauşescu idején is volt egy, egy bolond, aki bírálta. Lám, most már csak én vagyok, egyébként mindenki boldog” – fogalmazott a PSD korábbi elnöke.

Amikor arra kérték, mondja el, hogyan vezetik a Teleorman megyei önkormányzatot, ironikusan így válaszolt: „tudják, hogy van: egy ember gondolkodik, a többiek pedig dolgoznak”.

Mint hangsúlyozta, a PSD-t országos pártként kellene kezelni, amelyik egész Romániával foglalkozik.

Ponta egyúttal arról is beszélt, hogy rossz véleménye arról, hogy Daniel Constantin félretették, ő azt szeretné, ha kevesebb botrány és több kormányzás lenne.

Cáfolta ugyanakkor azt a forgatókönyvet, miszerint egy új politikai alakulat készülne.

„Láttám, hogy Dragnea úr mind küldöz más pártokhoz. Én csak a PSD tagja voltam, nem voltam már pártnál. Ő volt más pártoknál is” – emelte ki a volt kormányfő, leszögezve, ő egyszer, 2010-ben megmentette a PSD-t.

„Egyszer, 2010-ben megmentettem a PSD-t. Ugyanígy, a PSD-nek egy gyengébb pillanata volt, s akkor én harcba szálltam, és végül jót tett a PSD-nek” – mutatott rá Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici