Premier a romániai rendfenntartóknál: Segwayt kaptak a kolozsvári helyi rendőrök

Segway járművel látták el a kolozsvári helyi rendőrséget, amely az elektromosan működő eszköz segítségével fog a következőkben járőrözni a Sétatéren.

34 afișări
Imaginea articolului Premier a romániai rendfenntartóknál: Segwayt kaptak a kolozsvári helyi rendőrök

Premier a romániai rendfenntartóknál: Segwayt kaptak a kolozsvári helyi rendőrök

Péntektől egy Segway márkájú közlekedési eszközzel is rendelkezik a kolozsvári önkormányzat fennhatósága alatt működő helyi rendőrség. A jármű 20 kilométeres óránkénti sebességre képes, a rendőrök jelenleg a Sétatér területén járőröznek vele.

A Kolozsvári Helyi Rendőrség vezetője, Marcel Bonţidean azt mondja, az új járművel sokkal gyorsabban lehet haladni, így a helyi rendőrök nagyobb területet tudnak adott időn belül bejárni, és gyorsabban tudnak közbelépni is, ha valahol baj van.

„A helyi rendőrség feltett szándéka minél közelebb kerülni az állampolgárhoz, és minél hamarabb megoldani az adódó problémákat. Péntektől kezdve működésbe helyeztünk egy Ninebot Elite Segway típusú, nemkonvencionális közlekedési eszközt, amelyet Kolozsvár Sétaterén használunk majd. Mint kiderült, az eszközzel sokkal gyorsabban lehet haladni, a helyi rendőrök nagyobb területet tudnak vele adott időn belül bejárni, és a közbelépés is gyorsabb. Az eszköz 14 000 lejbe került, maximális sebessége 20 kilométer óránként. Hamarosan ellátjuk szirénával és autókürttel is. Ez az első ilyen jármű, amelyet Romániában helyi rendőrök használnak” – mondta el Bonţidean.

A szállítórobotot folyamatosan használják majd járőrözésre, szabálytalanul parkolók, koldusok azonosítására, de forgalomirányításra is, mert könnyebben közlekedik, mint egy autó.

„Környezetvédelem szempontjából is hatékony, mert elektromos, 25 kilométert tud menni egy 4 órás feltöltéssel, átlagos konnektorból. Aszfalton, sima aszfaltozatlan utakon, gyepen, köves úton is lehet használni, lépcsőn is képes járni. A külföldi rendőrségektől kaptuk az ötletet, Emil Boc polgármester látott ilyet egy külföldi látogatásán, ő javasolta, hogy mi is szerezzünk be egyet” – tudtuk meg a helyi rendőrség vezetőjétől.

A következő időszakban a kolozsvári önkormányzat több hasonló járművet is beszerez majd, a város többi közterének felügyeletére.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici