Románia a 68. a versenyképességi rangsorban. Svájc az első

Románia a 68. a világ 137 legversenyképesebb országának rangsorában, gondok merülnek az adóügyek, a bürokrácia és a korrupció terén – derül ki a Világgazdasági Fórum (WEF) által összeállított jelentésből. Az első helyeken Svájcot és az Amerikai Egyesült Államokat találjuk.

37 afișări
Imaginea articolului Románia a 68. a versenyképességi rangsorban. Svájc az első

Románia a 68. a versenyképességi rangsorban. Svájc az első

Románia gyenge eredményt ért el olyan mutatóknál mint az innováció és a vállalkozások kifinomultsága, ahol a 106. helyen áll, de nem túl kecsegtető az sem, hogy az egészségügy és az elemi oktatás terén a 92. a világon, az intézmények terén 86., míg az infrastruktúra állapota a 83. helyre sorolja az országot.

A legjobb helyezést makrogazdasági tekintetben érte el Románia, ahol 38. a világon, a pic méretét tekintve a 41., míg a technológiai felkészültség terén az 51.

Az üzletkötések útjában álló legnagyobb akadálynak a jelentés készítői az adóügyeket, a kormányzati bürokráciát, a finanszírozáshoz való hozzáférést, a nem megfelelően képzett munkaerőt, a korrupciót és a nem megfelelő infrastruktúrát említik.

Románia versenyképességi mutatója 4,3 az 1-től 7-ig terjedő skálán.

A világ legversenyképesebb országainak listáját immár hatodik éve Svájc vezeti 5,86-os mutatóval, majd az Egyesült Államok (5,85), Szingapúr (5,7), Hollandia (5,66), Németorzság (5,66), Hong Kong (5,53), Svédország (5,52), Nagy-Britannia (5,51), japán (5,50) és Finnország (5,49) következik.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici