Románia volt 2015-ben az Európai Unió egyik legkevésbé népszerű turisztikai célpontja

Románia volt 2015-ben az Európai Unió egyik legkevésbé népszerű turisztikai célpontja, olyan országok társaságában, mint Szlovákia, Lettország és Luxemburg. Az ellenkező póluson Spanyolországot, Olaszországot és Franciaországot találjuk az Eurostat által kedden közzétett jelentésben.

23 afișări
Imaginea articolului Románia volt 2015-ben az Európai Unió egyik legkevésbé népszerű turisztikai célpontja

Románia volt 2015-ben az Európai Unió egyik legkevésbé népszerű turisztikai célpontja

Az Európai Unió statisztikai hivatala rámutat, tavalyelőtt a nem uniós állampolgárok számára Spanyolország volt a legnépszerűbb tagállam, innen jelentették az EU-ban eltöltött vendégéjszakák 21,3 százalékát. Ez 270 millió vendégéjszakát jelent.

A második helyen Olaszország áll 193 millió vendégéjszakával, majd Nagy-Britannia következik 118 millióval. Ebben a három országban töltötték el különben a nem EU-s állampolgárok a vendégéjszakák több mint felét, 56,8 százalékát.

Az Eurostat által most nyilvánosságra hozott adatsorokból ugyanakkor azt is megtudhatjuk, hogy a romániai, spanyolországi és portugáliai turisták kirándulásainak kevesebb mint 10 százalékának volt külföldi célpontja.

A romániai, bulgáriai és görögországi lakosok különben 2015-ben kevesebb, mint egy éjszakát töltöttek el más országban – ha a más államokba utazó turisták származási országát vesszük górcső alá, akkor Romániát találjuk az utolsó helyen.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici