Öt szomáliai állampolgárt tartóztattak fel, amikor megpróbáltak illegálisan bejutni Romániába

Az oravicabányai határrendészek péntek reggel Krassó-Szörény megyében, mintegy 50 méterre a határvonaltól, Alsóvarány közelében öt szomáliai állampolgárt tartóztattak fel, akik megpróbáltak illegálisan bejutni Romániába.

19 afișări
Imaginea articolului Öt szomáliai állampolgárt tartóztattak fel, amikor megpróbáltak illegálisan bejutni Romániába

Öt szomáliai állampolgárt tartóztattak fel, amikor megpróbáltak illegálisan bejutni Romániába

Az öt személy nem tudta igazolni, hogy mit keresnek az országhatár közelében, ezért bekísérték őket a határrendészet oravicabányai székhelyére további vizsgálatokra.

Az előzetes vizsgálatok során kiderült, hogy szomáliai állampolgárokról van szó, négy férfi és egy nő, 16–45 évesek, é azért akartak illegálisan átjutni Szerbiából Romániába, hogy innen Nyugat-Európába mehessenek tovább.

Illegális határátlépés miatt indul ellenük vizsgálat.

Ugyanakkor értesítették a szerb hatóságokat, hogy vizsgálják ki együtt az ügyet, és ültessék gyakorlatba a visszafogadási egyezményt.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici