Temetési szolgáltatásokat közvetíthetett egy orvos, hatósági felügyelet alá helyezték

Hatvan napra hatósági felügyelet alá helyezték a Kolozs Megyei Mentőszolgálat egyik orvosát, akit azzal vádolnak, hogy 600 lejt kapott egy temetkezési vállalkozás vezetőjétől, hogy temetkezési szolgáltatásokat közvetítsen neki.

16 afișări
Imaginea articolului Temetési szolgáltatásokat közvetíthetett egy orvos, hatósági felügyelet alá helyezték

Temetési szolgáltatásokat közvetíthetett egy orvos, hatósági felügyelet alá helyezték

A Kolozs Megyei Mentőszolgálat orvosa ellen korrupciós tettek miatt folyik eljárás, miután állítólag 600 lejt kapott egy temetkezési vállalkozás igazgatójától, hálából, amiért egy elhunyt személy családtagjai számára temetkezési szolgáltatásokat közvetített.

A Kolozs Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség szerdai közleménye szerint a megyei mentőszolgálat legalább egy orvosa, illetve egy cég vezetője ellen indult eljárás korrupciós tettek miatt.

„Információink szerint ez az orvos 600 lejt kapott ennek a cégnek az igazgatójától, hálaképpen, amiért egy elhunyt személy családja számára temetkezési szolgáltatásokat közvetített, amikor kiszállt a helyszínre, hogy megállapítsa a halál beálltát” – áll a közleményben.

Az ügyészek szerit az orvost tetten érték, majd kedden házkutatást végeztek az érintett cég székhelyén.

„A bizonyítékok tanulmányozása nyomán az a döntés született, hogy mind az orvos, mind a cégvezető, mind a cég egyik alkalmazottja ellen hatósági felügyeletet rendelnek el” – derül ki a közleményből.
Horia Simu, a Kolozs Megyei Mentőszolgálat igazgatója ugyanakkor a MEDIAFAX-nak azt mondta, semmit nem tud az ügyről.

„Mi négy váltásban dolgozunk, szerdán minden orvos jelen volt, senki nem hiányzott, senki nem mondta, hogy kihallgatták volna az ügyészek. Semmit nem tudok az ügyről. Nem tudom, kiről lehet szó, ezek személyes dolgok” – mondta Simu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici