Tudose: nem vetjük ki az üzleti forgalom utáni adót

Mihai Tudose miniszterelnök kedd este, miután európai vezetőkkel tárgyalt, bejelentette, Románia nem veti ki az üzleti forgalom utáni adót. A téma szóba került a Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság elnökével, mint ahogy Frans Timmermans alelnökkel folytatott találkozón is.

34 afișări
Imaginea articolului Tudose: nem vetjük ki az üzleti forgalom utáni adót

Tudose: nem vetjük ki az üzleti forgalom utáni adót

„Ismételten közöltem, hogy nem vezetjük be azt az üzleti forgalom utáni extraadót, hogy kiszámítható a pénzügyi és fiskális politikánk, és a becsléseink, illetve a várakozásaink szerint tartani tudjuk a 3 százalékos célt” – jelentette ki a kormányfő a brüsszeli találkozókat követően.

Kitért arra is, hogy az üzleti forgalomra kivetett adóról egyeztetett Ionuţ Mişa pénzügyminiszterrel is.

„Egyre világosabb, hogy így nem lehet bevezetni. Érintettük a témát Juncker elnök úrral egy tavalyi európai irányelv mentén, ami egyebek mellett előírja, hogy az európai államok átláthatóságra törekszenek, és a pénzügyi adatokkal kapcsolatosan egyeztetnek a multinacionális vállalatokkal, illetve azokkal a cégekkel, amelyek kihelyezik a profitjukat, s így mesterségesen csökkentik a nyereségüket, így az adóalapot is. Ez egy fontos irányelv, amit mindenképp foganatosítanunk kell, de itt most arról az elvről beszélünk, miszerint minden gazdasági szereplő ott adózzon, ahol megszerzi a nyereségét, és amiről mi korábban beszéltünk, egy picit a téma mellett marad, mivel az illető cég nem kihelyezi a profitját, hanem elrejti azt az Európai Unión kívül. És igaza van, amikor azt mondja, kellenek az intézkedések, ám ne ültessünk gyakorlatba semmit, ami megold egy helyzetet, ám akadályozza a korrekt gazdasági szereplők működését” – fogalmazott Tudose.

Megjegyzete, a szolidaritási adóról szóló szimulálásokkal még nem végeztek.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici