Udrea: élet-halál harc ez. Nem vagyok hajlandó börtönbe menni, amikor nincs bizonyíték a vádakra

Elena Udrea volt idegenforgalmi miniszter úgy nyilatkozott, nem hajlandó börtönbe menni, amikor a Bute-gála ügyében felhozott vádakra nincs bizonyíték. Azt mondja, „élet-halál harc ez”, és a fellebbezés nyomán nem az lesz a stratégiája, mint eddig, hogy nem akarja „zavarni” a bíróságot.

23 afișări
Imaginea articolului Udrea: élet-halál harc ez. Nem vagyok hajlandó börtönbe menni, amikor nincs bizonyíték a vádakra

Udrea: élet-halál harc ez. Nem vagyok hajlandó börtönbe menni, amikor nincs bizonyíték a vádakra

„Élet-halál harc ez, én nem megyek börtönbe. Nem vagyok hajlandó börtönbe menni, hiszen egyetlen bizonyíték sincs ezekre a vádakra, arcátlan hazugságok” – nyilatkozta Udrea a România Tv kedd esti műsorában.

Megjegyezte, még van ideje a fellebbezésre, amivel nem folytatja az eddigi startégiáját, hogy nem akarja „zavarni” a bíróságot.

A legfelsőbb bíróság bírái kedden három rendbéli kenőpénz elfogadása miatt öt, négy, illetve hat év szabadságvesztésre ítélték, hivatali visszaélés miatt pedig a volt idegenforgalmi miniszter szintén hatéves börtönbüntetést kapott, így a bíróság hat év letöltendő szabadságvesztésről hozott ítéletet. A hamis vagy nem teljes nyilatkozatok felhasználására tett kísérlet vádja alól felmentették. Az ítélet nem jogerős.

A bírák ugyanakkor elrendelték, hogy Udrea fizessen 8 116 800 lej kártérítést az Országos Turisztikai Hatóságnak (ANT).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici