Vita az oltástörvényről. Bodog: egy kétéves gyerek meghalt kanyaróban

Florian Bodog egészségügyi miniszter bejelentette: újabb kanyarós halálesetet jelentettek, ezúttal egy kétesztendős Bihar megyei gyermekről van szó, a halálozások száma így már elérte a 25-öt. A miniszter az oltásokról szóló törvény vitáján tette ezt a bejelentést.

29 afișări
Imaginea articolului Vita az oltástörvényről. Bodog: egy kétéves gyerek meghalt kanyaróban

Vita az oltástörvényről. Bodog: egy kétéves gyerek meghalt kanyaróban

"Megtörtént a 25. haláleset, ezúttal Bihar megyében, egy gyerekről van szó, aki nagyon sokat szenvedett, kórházban volt, utána saját felelősségre hazaengedték, anyja nélkül él, aki külföldön van, és kanyarós betegekkel érintkezett. A gyerek kétéves volt, nem volt beoltva. Ez újabb vészjelzés. A törvény mind a mi számunkra, a kormány számára, mind azok számára, akik az oltásokért felelnek, kötelezettségeket ír elő. Jelenleg nincsenek szankciók. Nem hiszem, hogy a dolgokat országos tüntetéseken kellene vitatni, egy teljesen normális eljárás ellenében. A szülőknek kötelességük elvinni a gyereküket orvoshoz, tájékozódniuk kell, ám senki nem bünteti meg őket” – nyilatkozta az egészségügyi miniszter.

Bodog mindezeket az oltásokról szóló törvény vitáján mondta el.

“Szeretném, ha a vita nyugodtan folyna, minél hamarabb kerüljenek napvilágra az esetleges ellentmondások egyéb törvények és az általunk most javasolt oltástörvény között. A teremben jelen lévők közül szerintem senki nem a gyerekek egészségét ellenzi, csak mindenki másképpen látja a dolgokat. A törvény hamarosan parlamenti vitára kerül. Senki nem fog kötelezni senkit, hogy beoltassa magát, nem fogjuk a rendőrséggel elvitetni a gyerekeket, hogy oltásra vigyük őket. A szülőnek joga van visszautasítani, és kötelessége lesz ezt az elutasítást vállalnia is, amennyiben a gyermekkel történik valami. Olvastam valahol, hogy az oltás a gyereknek olyan, mint a keresztelés. Amennyiben hívők vagyunk, és megkereszteljük a gyerekünket, nem látom be, miért ne oltatnánk is be. (…) A közegészségügyhöz való jognak elsődlegesnek kell lennie, jónak tartom azt az ötletet, hogy az iskolákban és óvodákban függesszék ki a beoltottak százalékos arányát. Jó ötlet, számításba fogjuk venni” – tette hozzá Florian Bodog.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici