COM: Ganea, victima toleranţei

Ieşirea din decor a lui Ganea de la Timişoara nu este singulară...în portofoliul acestuia mai găsim coechipieri bătuţi (Frăsineanu, Seitz si alţii), jucători aproape scoşi din circuit (John Kennedy), antrenori molestaţi (Magath, Boloni) şi multe alte incidente care nu au ajuns la urechile presei.

1 afișare
Imaginea articolului COM: Ganea, victima toleranţei

COM: Ganea, victima toleranţei

Ideea e cum a fost tratat Ganea după toate aceste incidente...de multe ori, din cauza valorii lui ridicate şi a indulgenţei oficialilor s-a preferat să se pună batista pe ţambal, lucru care nu i-a produs decât mult rău acestuia.

Mulţi au preferat să-l trateze cu eleganţă, pe principiul "las, că merge", pe cel care a înscris 19 goluri
în 45 de meciuri la naţională, sau a perforat plasele în campionatele Angliei (Wolverhampton), Germaniei (VfB Stuttgart), Turciei (Bursaspor) sau României (Rapid, Poli Timişoara sau Dinamo). Însă, cei care l-au păstorit, începând de la antrenor la preşedintele de club unde a evoluat, poartă o responsabilitate imensă pentru faptul ca Ganea nu a putut fi controlat, educat, pentru modul cum poate să-şi încheie cariera la 34 de ani un mare jucător. Să nu mai vorbesc de presa tabloidă....

Ca să revin la cazul de la Timişoara, nu cred că s-ar fi ajuns în acea situaţie dacă Erdei l-ar fi eliminat pe Ganea după intrarea sălbatică din minutul 3 asupra lui Lazăr. Însă, centralul a ales să nu strice jocul cu o eliminare la început...să nu mai vorbesc de laşitatea lui Erdei care nu a sărit să-şi apere colegul asistent atunci când era lovit de Ganea. Apoi, Iancu încearcă să-şi apere investiţia, însă, ca şi unii din predecesorii lui, greşeşte grav faţă de Ganea, apărându-l, când de fapt ar trebui să-l sancţioneze. Într-un campionat unde jucătorii găsiţi dopaţi au evoluat în continuare fără probleme, vezi cazul Neaga, nu trebuie să te mai mire că se ascunde gunoiul sub covor si că răul în cazul Ganea este tratat cu superficialitate de instituţiile abilitate.

(Comentariu de Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici