COM: Poliţistul Popescu, militarul Becali, ceferistul Copos...

Amestecarea unui preşedinte de club sportiv, chiar aflat în subordinea Ministerului Adminsitraţiei şi Internelor, care de obicei se ocupă de gestionarea performanţelor sportive, în scandalul provocat de un derbedeu într-un mall este forţată şi total nejustificată.

11 afișări
Imaginea articolului COM: Poliţistul Popescu, militarul Becali, ceferistul Copos...

COM: Poliţistul Popescu, militarul Becali, ceferistul Copos...

Despre Eugen Preda, "mardeiaşul" din mall, se ştie că avea o dublă identitate - infractor şi sportiv la CS Dinamo Braşov. Pentru că era legitimat la Dinamo, în cartea lui de muncă era scris "agent de poliţie", dar asta nu înseamnă că Preda ar fi lăsat vreodată deoparte activitatea sa laborioasă din mall ca să se ocupe de traficul circulaţiei de la Universitate sau de prinderea vreunui hoţ de buzunare în acest Mecca al shopping-ului în care îşi făcea veacul.

La fel, preşedintele CS Dinamo, Marcel Popescu, nu poate fi acuzat că nu a "desăşurat activităţi poliţieneşti", de depistare şi prindere a sportivului-infractor pentru simplul motiv că altele erau atribuţiile sale. Aceste sarcini aparţin chiar "colegilor" şi şefilor lui Popescu, poliţiştii. Ei sunt cei care trebuiau să nu-l lase în libertate pe Eugen Preda, infractorul, şi nu conducerea clubului Dinamo. La fel de absurd ar fi fost ca poliţia să-l sancţioneze pe practicantul de arte marţiale Eugen Preda în cazul în care acesta ar fi avut comportament nesportiv la o competiţie.

Prin decizia de începere a cercetării prealabile a conducerii clubului sportiv pentru că l-au menţinut în funcţie pe Eugen Preda, conducerea ministerului se acuză întrucât poliţia se face vinovată de faptul că "liderul unui clan interlop", aşa cum a fost catalogat, era liber să facă orice.

Dacă modul de acţiune al Ministerului de Interne ar fi extins, ar trebui ca Gigi Becali să răspundă în faţa poporului pentru frigul suferit de militari în cazărmi sau de mâncarea proastă de la popotă iar George Copos să fie acuzat de nereguli în mersul trenurilor.

(Comentariu realizat de Adrian Ţone, adrian.tone@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici