COM: Ultimele aplauze pentru Ştefan Iordache! (Video)

Într-un spital din Viena, actorul Ştefan Iordache a plecat dintre noi la exact o săptămână de la dispariţia unui alt simbol al artei cinematografice româneşti, Ilarion Ciobanu.

65 afișări
Imaginea articolului COM: Ultimele aplauze pentru Ştefan Iordache! (Video)

Ultimele aplauze pentru Ştefan Iordache!

Se pare că nu sunt nemuritori, aşa cum ne fac adesea să ne gândim prin rolurile memorabile

Întotdeauna o sa ne amintim cu plăcere de Ştefan Iordache în “Ciuleandra” sau “Cel mai iubit dintre pământeni”.

În ultima vreme, maestrul a dorit discreţie în ceea ce priveşte viaţa sa. Acum, după ce nu mai este, televiziunile fac reportaje lacrimogene iar ziarele au articole de prima pagină.

Totuşi, nu ar fi fost mai bine ca măcar o parte din această atenţie să îi fi fost acordată când încă se mai afla printre noi?

În ultimul interviu pe care l-a acordat, Ştefan Iordache a definit foarte clar care este de fapt condiţia artistului în România şi statutul de vedetă: “Ceea ce trăim este o telenovelă. Dar nici sensul peiorativ al ideii de telenovelă nu mai este suficient pentru ce trăim. E o manea. De prost gust. Decât să vorbesc fără rost, nu-i mai bine să mă uit la salcia asta?”.

Ar trebui să învăţăm să apreciem adevăratele valori cât încă ne mai putem bucura de ele şi de arta lor. Să înţelegem ce înseamnă cu adevărat o “valoare” şi ceea ce defineşte un “artist”. Să înţelegem că avem nevoie de ele!

La nici măcar o săptămână de când s-a aflat public că Ştefan Iordache este grav bolnav, am fost anunţaţi că spectacolul a ajuns la final.

Personajul principal moare, cortina cade, lumea aplaudă trist. Publicul iese, scena rămâne goală.

Ştefan Iordache în spectacolul "Ecaterina cea Mare", la TNB

 

(Comentariu realizat de Liana Iovu, liana.iovu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici