COM: Umbra lui Băsescu la Secu

Preşedintele Băsescu s-a împărtăşit la Secu, nu cu nume conspirativ, ci cu obraz cuvios şi cu slava unui şef de stat coborât în mijlocul poporului său ca să aducă cinstire de mult trecutului la cele sfinte, mitropolitul Moldovei, Varlaam.

3 afișări
Imaginea articolului COM: Umbra lui Băsescu la Secu

COM: Umbra lui Băsescu la Secu

După ce a exorcizat duhurile livreşti şi nesărate care au prins să bântuie prin zidurile vilei de la Neptun de când cu vizita cărturarilor domniei sale, stropindu-le cu suavul parfum al reprezentantelor PD, iată că preşedintele taumaturg a sfinţit azi locul la Piatra Neamţ.

Consecvent cu sine însuşi, Băsescu a ţinut să demonstreze că nu confundă o femeie cu o maşină. Astfel, domnia sa a precizat că cele patru autocare puse la dispoziţie membrelor PD nu sunt "pe bani publici".

Nici cu gândul n-am fi gândit altminteri. Dar nu carburantul consumat de autocare între Costineşti şi Neptun ne interesează. Era la mintea cocoşului că "româncele verzi" din PD n-au ajuns la mare pe cheltuiala statului. Unde merge mia merge şi suta. Cunoscând însă generozitatea şi ospitalitatea preşedintelui atunci când e vorba de susţinătorii săi, ne închipuim că la Neptun nu va fi fost vorba despre o întâlnire de lucru pe teme legate de modificarea Constituţiei sau de o vecernie, ci de o preacinstită peterecere. Cu şampanie şi, probabil, caviar. La finalul căreia, eventual, preşedintele le-ar fi putut dărui membrelor PD, spre delectare, cartea "De ce iubim femeile".

Imaginaţia poate fi zburdalnică, având în vedere că până şi cele mai curoajoase au povestit după eveniment doar că au dansat, au mancat şi... s-au "uitat la lună".

Şi evident, totul va fi fost sponsorizat de însuşi şeful statului, pentru că ar fi absurd ca doamnelor să li se taie bilete la intrarea în vilă sau, şi mai rău, preşedintele să distreze democrate pe banii lui Boc.

În ciuda tuturor precauţiilor, Băsescu a făcut totuşi o eroare, discriminând eternul feminin cu efemere simpatii liberale sau social-democrate. Ca să nu mai vorbim de majoritatea gospodinelor apolitice.

Tocmai de aceea, pretutindiarul Băsescu şi-a spălat păcatele cele săvârşite cu sau fără voie, tocmai la Secu. Şeful statului emulează astfel cu cel mai neobosit pelerin. Poate doar Tăriceanu, prezent şi el la ceremonie, să-l mai ajungă în pioşenie. La rândul său, o fi simţit şi premierul o apăsare după ce a prigonit-o pe Mantale.

Asta, dacă nu cumva, oamenii noştri de stat n-au confundat Secu cu Secu'!

Oricum, aferim!

(Comentariu de Alexandru Purcăruş, alexandru.purcarus@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici