COM: Vai de ţara în care preşedintele se implică în strângerea gunoaielor de la marginea drumului!

Preşedintele-jucător a devenit, mai nou, preşedinte-gunoier. S-a dus la Glina, pe urmele premierului, şi a anunţat la televizor că a apelat la prietenii săi, constructorii, pentru ca gunoaiele aruncate acolo, la ieşirea din Bucureşti, să devină istorie. Prigoană are toate motivele să fie invidios.

2 afișări
Imaginea articolului COM: Vai de ţara în care preşedintele se implică în strângerea gunoaielor de la marginea drumului!

COM: Vai de ţara în care preşedintele se implică în strângerea gunoaielor de la marginea drumului!

Băsescu a spus că a aranjat cu câteva firme de construcţii să se implice în strângerea şi depozitarea gunoaielor aruncate la marginea drumului, la ieşirea din Bucureşti dinspre Popeşti-Leordeni. Stând cu picioarele în gunoi, şeful statului ţinut să arate că aceste firme vor participa benevol în acţiune.

Este o premieră ca, într-o economie de piaţă, şeful statului să ceară unor firme de construcţii să ridice nişte gunoaie, iar aceste firme să se arate dispuse să rezolve problema fără bani, ci doar ca răsplată pentru societate.

Te poţi întreba ce relaţie a avut Traian Băsescu, pe vremea când era ministru la Transporturi sau primar general al Capitalei, cu respectivele firme, astfel încât acestea, brusc, la un semnal venit din partea şefului statului, să sară în papuci şi să-şi exprime adeziunea pro-bono la demersul prezidenţial. Cu alte cuvinte, la cât a avut de suferit societatea, săraca, de pe urma acestor firme de construcţii - care au fost plătite, cândva, din bani publici, din moment ce au lucrat pentru instituţiile conduse de Băsescu - merită măcar să scape de povara gunoaielor de la Glina! Logica prezidenţială, exercitată în plină vară undeva lângă Dâmboviţa, este imbatabilă şi te lasă perplex.

Există însă ceva ce pute şi mai rău decât gunoaiele vizate de Băsescu: izul de politichie ieftină. Dacă pentru rezolvarea unei probleme precum cea de la Glina este nevoie de un premier enervat de "nesismţiţii" lipsiţi de simţ civic şi de un preşedinte capabil să transforme constructorii în gunoieri ca răsplată pentru societate, înseamnă ori că ţara condusă de cei doi nu merită să fie membră UE, ori că isteria electorală a început să afecteze grav şi vizibil - repet, vizibil! - sănătatea demnitarilor.

La câtă importanţă acordă mizei politice politicienii ajunşi conducători ai ţării şi la câtă promptitudine pot dovedi firmele de construcţii care se au bine cu şeful statului, este posibil ca, la acestă oră, gunoaiele de la Glina să fie istorie. S-ar dovedi astfel că relaţiile prezidenţiale contează mai mult decât amenzile guvernamentale.

Aplecarea şefului statului spre gunoaiele de la Glina a ajuns la televizor după ce, în urmă cu două săptămâni, aceeaşi vedetă tv a vorbit, la o întâlnire caniculară cu studenţimea PD, preţ de un sfert de ceas, despre chelnerii care se îmbrăcă în blugi murdari şi care îţi bagă degetul în farfurie. Ne întrebăm ce ne rezervă pentru viitor inepuizabilul repertoriu prezidenţial: câinii morţi de pe Autostrada Soarelui sau problema calităţii apelor pentru moluşte?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici