Cum comentează Cristian Tudor Popescu situaţia Naţionalei României

1. Tinerii români care au talent pleacă pe capete din România. În străinătate muncesc, fac performanţă, câştigă bani. Nu rămân în "Naţionala" României. Nu fac excepţie fotbaliştii români, al căror ţel este să ajungă să joace în străinătate, ba chiar să facă tuşa pe-acolo cât mai repede.

40 afișări
Imaginea articolului Cum comentează Cristian Tudor Popescu situaţia Naţionalei României

Cum comentează Cristian Tudor Popescu situaţia Naţionalei României (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Echipa naţională de fotbal a României este, an de an, o întreprindere falimentară, un credit naţional neperformant. De mai bine de un deceniu nu a reuşit să creeze nimic notabil în fotbalul mondial. Acum am ajuns să jucăm derbiuri cu Luxemburg. Întreb: Naţionala n-ar putea fi pur şi simplu desfiinţată, aşa cum nicio întreprindere privată din România cu asemenea rezultate nu poate rămâne în picioare? Va înceta în felul acesta chinul speranţelor deşarte, reînnoit la nesfârşit şi ne vom uita, mândri şi liniştiţi, la performanţele jucătorilor români în cluburi străine, aşa cum ne uităm la tinerii noştri informaticieni, medici, ingineri, profesori sau simpli muncitori plecaţi departe de ţară. Tot internaţionali se cheamă că sunt, scrie Gândul.

2. Am o singură întrebare în legătură cu scursurile Wiki referitoare la România: americanii ăştia bugetari de la Ambasada SUA, care transmit aceste vorbe supte din gura târgului drept "informaţii", sunt mai bine sau mai prost plătiţi ca SRI?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici