Elena Udrea a plecat de la comisie cu flori şi a lăsat în urmă deputaţi contrariaţi

Elena Udrea a plecat, joi, de la comisia parlamentară de anchetă constituită în cazul său la fel cum a venit, adică în grabă, încadrată de doi secretari de stat şi lăsând în urma sa deputaţi contrariaţi.

237 afișări
Imaginea articolului Elena Udrea a plecat de la comisie cu flori şi a lăsat în urmă deputaţi contrariaţi

Elena Udrea a plecat de la comisie cu flori şi a lăsat în urmă deputaţi contrariaţi (Imagine: Mediafax Foto)

Apariţia Elenei Udrea la şedinţa comisiei, unde fusese invitată să dea explicaţii pentru felul în care au fost chetuiţi banii de la minister, a stârnit în rândul deputaţilor uimire, satisfacţie, nedumerire şi, apoi, stupoare, după ce şefa ministerului Turismului şi-a spus partitura politică şi a plecat.

"Cine este doamna Udrea?", "Constat că doamna Udrea este mai mare decât domnul Boc", "Ar trebui să i se dea doamnei Udrea şi atribuţii de curierat rapid, dacă ne-a adus personal plângerile penale, pe care le-a depus la Parchet împotriva noastră" , au fost câteva dintre comentariile deputaţilor din comisia de anchetă.

Venirea Elenei Udrea la comisie a reprezentat un bun prilej atât pentru ministru, cât şi pentru deputaţii din comisie să facă un spectacol zgomotos, fiecare declarându-se animat de cele mai bune intenţii.

Udrea a tunat şi fulgerat faţă de deputaţii care ar fi complotat împotriva ei, arătând că a venit la comisie pentru că respectă Parlamentul şi legile ţării, dar şi pentru că vroia să-i privească în ochi pe cei care intenţionau să-i fabrice un dosar penal.

Deputaţii s-au înghesuit să ia cuvântul în comisie înaintea Elenei Udrea, pentru a-şi exprima nemulţumirile şi pentru a fi auziţi în direct de naţiune. Doar toate televiziunile de ştiri transmiteau în direct. În toată nebunia nu se mai ştia cine pe cine acuză şi cine pe cine audiază, Elena Udrea pe comisie sau comisia pe Elena Udrea.

Şedinţa a fost un bun moment şi pentru a fi anunţate plângerile penale depuse fie de ministru, fie de către deputaţi.

Udrea a fost întâmpinată cu un frumos buchet de flori de către secretarul comisiei, Claudiu Ţaga, semn că se bănuia că aceasta va veni la comisie, în ciuda declaraţiilor că nu va călca pe acolo. Cel care i-a dat florile Elenei Udrea este unul dintre cei asupra cărora Udrea şi-a revărsat furia depunând o plângere penală la Parchet.

"Doamnei Udrea ar fi trebuit să-i fie înmânată şi Constituţia României alături de buchetul de flori", a spus pe holurile Camerei Deputaţilor, preşedintele comisiei parlamentare de anchetă, liberalul Ludovic Orban.

Jocul auderilor va continua, Elena Udrea fiind aşteptată, din nou, la comisie pe 1 septembrie.

(Material realizat de Emma Toader, ema@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici