FOCUS: Băsescu şi Tăriceanu, de la discuţie amicală joi seara la păruieli sub zâmbetul Ford

Băsescu şi Tăriceanu s-au duelat vineri pe taxa auto în hala uzinei Automobile Craiova, sub privirile uluite ale muncitorilor şi zâmbetul diplomatic al şefului Ford pentru Europa, care asculta traducerea replicilor în cască, după ce joi au convenit să participe împreună la festivităţile din fabrică.

27 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Băsescu şi Tăriceanu, de la discuţie amicală joi seara la păruieli sub zâmbetul Ford

FOCUS: Băsescu şi Tăriceanu, de la discuţie amicală joi seara la păruieli sub zâmbetul Ford (Imagine:Mediafax Foto)

În ziua dinaintea ceremoniei de la Craiova, Băsescu şi Tăriceanu au avut seara o convorbire telefonică amicală prin care au stabilit să participe amândoi la momentul preluării fabricii Automobile de către Ford.

"S-a pus chiar problema ca preşedintele şi premierul să parcurgă drumul cu acelaşi avion, variantă la care s-a renunţat în final", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

Până la urmă, Băsescu a ajuns la Craiova la prima oră a dimineţii, cu un elicopter, fiind urmat la aproximativ două ore de Tăriceanu, sosit cu un avion.

Şeful Guvernului a intrat primul în hala pregătită pentru întâlnirea cu muncitorii de la Automobile şi a început imediat un dialog formal, întrerupt de sosirea preşedintelui.

"Aţi văzut că a venit şi domnul preşedinte? Este aici!", i-a atenţionat Tăriceanu pe muncitori ocupaţi să fotografieze tot ce mişcă în jur.

Aplauzele se liniştesc, încep discursurile oficiale de sărbătoare, iar speach-ul premierului pare o bombă cu ceas: ticăie molcom şi deodată explodează în taxa auto.

După un moment de uluială, o parte dintre muncitorii şi invitaţii prezenţi au început să vocifereze împotriva taxei, alţii să aplaude.

Replica preşedintelui a sosit prompt, urmată de o plimbare la microfon, pe rând, a celor doi.

Oficialii Ford ascultau la cască traducerea în limba engleză a replicilor, zâmbind diplomatic şi parcă deloc uimiţi de coloratura politicii dâmboviţene.

În faţa tribunei, muncitorii ceva mai obişnuiţi cu astfel păruieli publice, dar totuşi uluiţi de momentul ales de cei doi. Printre ei, o muncitoare care nu ezită să îşi spună cu glas tare impresia : "M-am săturat de cearta ăstora, să ne mai lase naibii odată în pace!".

Mare aglomeraţie şi în sala de semnare a documentelor oficiale, şeful comisiei de privatizare, Sebastian Vlădescu, reuşind să ajungă la scaunul rezervat la prezidiu doar la intervenţia lui Băsescu.

"Lăsaţi-l pe Vlădescu să vină că el trebuie să semneze, noi suntem doar cu pozele", a strigat Băsescu invitaţilor din sală.

El nu a zăbovit mult printre documente semnate şi cupe cu şampanie, preferând să plece imediat după discurs pentru o nouă baie de mulţime prin uzină.

În urma lui era dezvelită o placă aniversară, în care se arată urmaşilor, în limbile română şi engleză, că pe 21 martie a fost semnat actul prin care Ford a preluat Automobile Craiova, în prezenţa şefului Ford Europa şi a premierului. Nimic despre prezenţa lui Băsescu şi hârjoana lui cu premierul pe taxa auto.

Nici Tăriceanu nu a pierdut timpul, ci a plecat în trombă spre sala în care erau lansaţi candidaţii PNL la alegerile locale, pentru un discurs la finalul căruia a primit din partea liberalilor craioveni un tort inscripţionat cu chipul său şi însoţit, în mapa Servicului de Protecţie şi Pază, de un certificat semnat de autoritatea de sănătate publică, prin care se certifica faptul că dulcele cadou este perfect comestibil.

(Material realizat de Alexandru Moise, alexandru.moise@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici