FOCUS: Clădirea Palatului Parlamentului, branduită cu sigla summit-ului NATO

Administraţia Camerei Deputaţilor a amplasat, miercuri, trei bannere uriaşe de aproximativ 15 metri lungime, cu sigla summit-ului NATO, pe aripa dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului, alte două bannere urmând să fie instalate pe faţada principală a clădirii dinspre Piaţa Constituţiei.

76 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Clădirea Palatului Parlamentului, branduită cu sigla summit-ului NATO

Clădirea Palatului Parlamentului, branduită cu sigla summit-ului NATO (Imagine: Mediafax Foto)

Pe faţada dinspre Parcul Izvor a clădirii Palatului Parlamentului au fost amplasate trei bannere uriaşe cu sigla summit-ului NATO, la această operaţiune participând timp de câteva ore o echipă de alpinişti utilitari.

Secretarul general al Camerei Deputaţilor, Titu Gheorghiof, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că bannerele se întind pe patru etaje şi au aproximativ 15 metri lungime. El a menţionat că alte două astfel de bannere trebuie să fie amplasate pe faţada dinspre Piaţa Constituţiei, pentru că acesta este punctul de acces pentru oficialii NATO.

Referitor la ultimile pregătiri pentru summit-ul NATO, la Palatul Parlamentului, Titu Gheorghiof a declarat că, în perioada desfăşurării acestui eveniment, în incinta clădirii se va fuma în puncte special amenajate, deoarece pe holurile Parlamentului este amplasat Centrul Media.

"Dacă dau voie, la P1 de exemplu, să fumeze o mie de ziarişti mi-e teamă că toate statuile de pe aici, busturile respective, vor fi folosite drept locuri de stingere a ţigărilor. Practic, la P1 bufetul făcut cu câţiva ani în urmă va fi unul din centrele de fumat", a afirmat secretarul general al Camerei, menţionând că nu ştie exact unde vor fi amplasate locurile pentru fumat.

Întrebat despre problema insuficienţei toaletelor, Titu Gheorghiof a spus că, deocamdată, Camera are necesarul de grupuri sanitare, care sunt bine puse la punct. El a subliniat, însă, că, în cazul în care oficialii de la Bruxelles vor solicita amenajarea de grupuri sanitare suplimentare, acestea vor fi amplasate la nivelul S2.

Secretarul general a adăugat că unul dintre specialiştii Parlamentului a calculat că, "la numărul de oameni care vor participa la summit, dacă ar folosi toţi toaleta într-o oră, ar fi cam o sută de oameni pe toaletă".

Camera Deputaţilor a finalizat, până la această oră, amenajarea Centrului Media, care va cuprinde 950 de birouri pentru ziarişti, 50 de calculatoare noi, telefoane la două puncte şi acces la internet şi 12 televizoare LCD pe fiecare palier, la P şi P1. Centrul se va deschide din 31 martie.

În plus, organizatorii au amplasat câteva bancomate pentru participanţi, pe holurile care găzduiesc Centrul Media.

Referitor la punctele de catering, participanţii la summit-ul NATO vor avea la dispoziţie trei locaţii: bufetul de la nivelul P1, Clubul Parlamentarilor de la nivelul P şi restaurantul de la S2. În plus, participanţii la summit vor beneficia şi de un punct de entertainment care va fi amplasat în foaierul Senatului.

Pentru presă, organizatorii vor pune la dispoziţie şi vor instrui un număr de 150 de voluntari, din instituţii de învăţământ superior de comunicare şi ştiinţe politice, vor fi în zona Centrului Media, iar pentru asistenţa delegaţiilor un număr de 260 de ofiţeri de legătură.

( Material realizat de Nicoleta Nicolae, nicoleta.nicolae@mediafax.ro )

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici