FOCUS: Cu plapuma, mătura, biscuţii şi spray-uri de gândaci la "mobilat" camera de cămin

Studenţii au mişunat toată ziua în Regie, cei mai fericiţi cărând după ei bagaje, plăpumi, cozi de mături, cabluri şi ceva de mâncare, pentru a-şi "mobila" camera proaspăt primită, alţii pe la cozi, cu cererile în mână, pentru a primi un loc în cămin.

166 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Cu plapuma, mătura, biscuţii şi spray-uri de gândaci la "mobilat" camera de cămin

FOCUS: Cu plapuma, mătura, biscuţii şi spray-uri de gândaci la "mobilat" camera de cămin (Imagine: Mediafax Foto)

La unele cămine lucrările de renovate sunt în floare, termopanele montate, iar oamenii în salopete pline de var ies din când în când pe geam aruncându-şi bidineaua.

Unii studenţi au venit cu părinţii ca să văruiască, alţii deja s-au instalat şi s-au pus pe făcut mâncare.

"Avem condiţii bune, avem paturi, baie, dulapuri noi. Se mai fac şi supracazări, adică mai aduc un pat în cameră şi stăm câte cinci în loc de patru, dar e bine totuşi, atâta timp cât te înţelegi cu colegii de cameră. Suntem ca o mică familie", a spus Cătălina, studentă la Automatică.

Veniţi de acasă cu credinţa că "salamul creşte în frigider", după cum spune Radu, student la Automatică, ei află cum este să trăieşti fără părinţi, ce înseamnă să te hrăneşti singur sau să faci alte lucruri casnice peste care "săreau" generos acasă. Prinşi între a-şi gestiona singuri viaţa şi petrecerile din cămin, studenţii nu cer prea mult. Cel mai important este să ai o baie normală, curată, cu apă caldă, capitol la care, în ochii studenţilor, multe cămine din Regie pică testul, chiar dacă au fost renovate în anii trecuţi.

Haos în multe camere, bagaje desfăcute, hârtie igienică, cutii de ceai, biscuiţi, spray de gândaci, unele peste altele pe mese. "Gândacii urcă până la etajul doi", a explicat Radu, student în anul III la Automatică.

Dar haosul animă atmosfera unor camere de cămin unde totul e foarte auster: paturi de metal, o masă rablagită, faianţă albă, o oglindă crăpată. Majoritatea s-au arătat mulţumiţi însă, dar nu pentru că nu sunt foarte pretenţioşi, ci pentru că ştiu că se poate mult mai rău, "cum ar fi în căminele din Agronomie".

Marţi, cu o zi înainte de începerea anului universitar, nu prea mai erau cozi la căminele din Regie. Cazări se fac din 26 septembrie, iar la un singur cămin din Regie studenţii au aşteptat câteva ore până să-şi ia în primire camera, pentru că acolo cazările au început de-abia luni.

Mulţi văd însă partea constructivă a situaţiei. Fie că sunt ademeniţi de zvonuri de tipul "mamă, ce petreceri, ce depravare, ce promiscuitate" şi sunt dezamăgiţi când dau peste "un cămin stupid de liniştit", cum spune Radu, fie că nu îşi permit să plătească chiria din Bucureşti, în cămin sunt aproape de şcoală şi nu se plictisesc.

(Material realizat de Departamentul Social, social@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici