FOCUS: Deep Purple la Bucureşti - hituri legendare, "Ciocârlia" lui Enescu, dar şi pene de sunet

"Smoke On The Water", "Strange Kind Of Woman" şi "Black Night" sunt hituri cu care Deep Purple a "încălzit", miercuri seara, publicul din Bucureşti. Neaşteptată a fost, însă, o interpretare la pian din George Enescu, precum şi surpriza mai puţin plăcută pentru public - câteva pene de sunet.

4 afișări
Imaginea articolului FOCUS: Deep Purple la Bucureşti - hituri legendare, "Ciocârlia" lui Enescu, dar şi pene de sunet

FOCUS: Deep Purple la Bucureşti - hituri legendare, "Ciocârlia" lui Enescu, dar şi pene de sunet

Concertul pe care legendara trupă Deep Purple l-a susţinut, miercuri sera, pe stadionul Cotroceni din Bucureşti, a adunat aproximativ 10.000 de spectatori, printre care şi premierul Călin Popescu Tăriceanu, care au asistat înfriguraţi la show.

Formaţia a urcat pe scenă puţin după ora 20.30, la mai bine de jumătate de oră diferenţă faţă de momentul anunţat de organizatori. Acest fapt s-a datorat probabil cozilor lungi de zeci de metri, formate din sute de persoane, care împrejmuiau intrările pe stadion. De asemenea, de "ajutor" au fost şi jandarmii care se pare că au absentat de la instructaj, redirecţionând greşit spectatorii, fapt ce a îngreunat şi el accesul publicului.

Show-ul a debutat cu piesa "Pictures Of Home", care a fost legată cu riff-uri de chitară electrică de "Things I Never Said" şi "Strange Kind Of Woman". Ian Gillan, Steve Morse, Roger Glover, Ian Paice şi Don Airey au avut o misiune grea la Bucureşti - au trebuit să încălzească atmosfera de toamnă rece pentru miile de oameni care au venit să îi vadă. Au dat tot ce au putut, însă nici Gillan nu mai e ca în tinereţe: vocea nu-i mai era la fel de sigură şi părea că nu-şi poate regăsi nici suflul, nici energia de altădată.

Chiar dacă publicul a aplaudat şi a cântat alături de trupă, cele câteva momente în care sonorul din boxe a căzut i-au deranjat în mod evident pe spectatori. Atunci când "Smoke On The Water" a fost întrerupt de două ori, publicul a punctat momentul cu fluierături.

Însă cei de la Deep Purple, sau, mai exact, Don Airey a reuşit rapid să recâştige atenţia românilor prezenţi pe Stadionul Cotroceni în momentul în care a interpretat un solo la claviaturi. Începând cu Rahmaninov şi Mozart, el a continuat apoi cu Enescu, publicul - măgulit - explodând în aplauze.

S-au mai auzit în concert şi piese ca "Rapture Of The Deep", care dă şi numele ultimului album, precum şi al turneului, "Space Truckin'", "Lazy", "Hush", "Strange Kind Of Woman" sau "Black Night", dar s-a simţit lipsa unor hituri precum "Child in Time" şi "When a Blind Man Cries".

Show-ul, care în afară de numele de legendă al formaţiei, a avut parte de o producţie slăbuţă, fără prea multe efecte vizuale sau elemente care să facă spectacolul mai atractiv, s-a încheiat după ora 22.00.

Concertul Deep Purple de la Bucureşti a fost parte a turneului mondial "The Rapture of the Deep", care promovează albumul cu acelaşi nume. Prima parte a turneului a debutat în SUA, în luna iulie a acestui an, evenimentul din România deschizând cea de-a doua parte a turneului, cea europeană.

Deep Purple, fondată sub numele de Roundabout în 1968, a fost una dintre trupele de marcă ale stilului heavy metal din anii '70 şi este cunoscută mai ales pentru hiturile "Smoke on the Water" şi "Child in Time". Alături de Led Zeppelin şi Black Sabbath, cei de la Deep Purple sunt consideraţi a fi unii dintre pionierii heavy metal-ului şi hard rock-ului. Trupa a vândut peste 100 de milioane de albume în întreaga lume. Trecând prin numeroase schimbări de componenţă, în prezent trupa este formată din Ian Gillan - voce, Steve Morse - chitară, Roger Glover - bas şi Ian Paice - baterie, alături de Don Airey - claviaturi.

(Cristina Mazilu, cristina.mazilu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici